BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Top namirnice protiv celulita

Iako nema brzinskog lijeka za celulit, postoji mnogo namirnica koje zahvaljujući svojim bogatim sastojcima pomažu da se smanji vidljivost celulita.

Ako vas muči celulit, razmislite o tome da neke od ovih namirnica uključite u svoju svakodnevnu ishranu.
Špargle: Pomažu da se ojačaju vene i kapilari i kontrolišu krvni pritisak. One su takođe dobar izvor vitamina A, B i C.
Banane: Izvrsne za zdravlje krvnih sudova i znatno pomažu zdravoj cirkulaciji. One su i dobar izvor kalijuma, vitamina B6 i magnezijuma.

Brokoli: Sadrži alfa lipoičnu kiselinu, koja pomaže sprečavanje, stvrdnjavanje i raspadanje kolagena uzrokovano šećerom. On je, takođe, dobar izvor selena i kalcijuma.
Citrusno voće: Pomorandže, grejpfrut, limun, mandarine – sve ove voćke su izvrstan izvor vitamina C. Pomorandža sadrži bioflavonoide koji poboljšavaju cirkulaciju i jačaju kapilare.
Riba: Losos, sardine, tuna, pastrmka i grgeč imaju mali udeo masnoća i mnogo proteina i minerala važnih u borbi protiv celulita. Takođe su odlični izvori esencijalnih masnih kiselina.
Kruške: izvrsne za detoksikaciju, odnosno pomažu telu da se reši štetnih materija, pomažu limfni sistem. Dobar su izvor vlakana i kalijuma.
Ananas: Ima protivupalno delovanje koje može da pomogne protiv zadržavanja tečnosti i u lečenju oštećenih kolagenskih vlakana. Istovremeno je i dobar izvor vitamina C.
Avokado: Sadrži esencijalne masne kiseline koje poboljšavaju zdravlje kože i cirkulaciju.

 

Link …


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši


Vremenska prognoza