BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Smiješni ali učinkoviti načini uklanjanja boli

Londonsko sveučilište bacilo se u istraživanje alternativnih načina uklanjanja boli, a rezultati eksperimenata su više nego zanimljivi. Prva stvar koju su isprobali je jednostavno gledanje u bolno mjesto. Za početak su dobrovoljce izložili prilično bolnim laserskim snopovima nakon čega su jadni ljudi trebali buljiti u bolna mjesta, i, vjerovali ili ne, stvar radi, bol je bila ublažena.

Druga je varijanta gledanje u ogledalo s iskrivljenim odrazom. Ako gledate u ogledalo koje smanjuje odraz, smanjuje se i osjećaj boli, a vrijedi i obrnuto – ako ogledalo povećava odraz, povećava se i bol.

Ostali se trikovi svode na odvraćanje pažnje od boli, što utječe na njeno smanjenje, a ti bizarni recepti rade. Ako se raspalite nogom pa vas palac boli kao da će otpasti svakog trena, lijepo sjednite, uključite plejku i zaigrajte omiljenu sportsku igricu, bol nestaje kao rukom odnešena.

Umjetničke duše analgetik mogu potražiti u promatranju umjetničkih djela i udisanju ugodnih mirisa, a oni naklonjeni slatkom neka brzo naprave puslice s limunom i problem je riješen u trenutku.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši