BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Ovisnost o internetu uvrštena u ozbiljan mentalni poremećaj!

Ozbiljno “zalijepljeni” za mobitele,kompjutere i ostale gadgete,oni koji ih neprestano koriste i ne mogu se odvojiti od interneta,računalnih igarai SMS-ova mogli bi uskoro dobijati dijagnoze ozbiljnih mentalnih oboljenja.

Poremećaj korištenja interneta (Internet use disorder) na inicijativu australskih psihologa uvršten je u međunarodni Dijagnostički i statistički priručnik mentalnih poremećaja, jednu od temeljnih knjiga za dijagnosticiranje psiholoških poremećaja, čije se novo izdanje priprema za iduću godinu.

Nije samo dugotrajno i hiperkoncentrirano igranje računalnih igara velik, širom svijeta među različitom populacijom rastući problem, nego opasnost vide i u sve većem korištenju tehnologija u cjelini jer to pojačava potencijalnu ovisnost. Tako to objašnjava australski profesor psihologije Mike Kyrios.

Smatra da neprestano korištenje tehnologija i igranje računalnih igara ima iste simptome kao i drugi ovisnički poremećaji poput manjka koncentracije i emocionalne zatvorenosti, koji opadaju kad se korisniku vrati oduzeti uređaj. Australija je bila i među prvim zemljama u kojima su otvorene klinike za liječenje ovisnosti o videoigricama.
Izvor: jutarnji.hr

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši