BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Proljeće stiglooo.. Pokrenite se!!

Sjećate se svojih obećanja da ćete otići u teretanu nakon što se otopi snijeg? E pa snijeg se više- manje otopio, a vi još ležite kod kuće, grickate čips i gledate filmove? Krajnje je vrijeme da pokrenete svoje mišiće. Dajemo vam nekoliko savjeta kako da se probuditie prije proljeća.

Dok poznati top-modeli već odavno spremaju svoja tijela za nadolazeće toplije dane, vi još čekate da se teretana otvori u vašoj zgradi kako bi se konačno pokrenuli. No, postoje i bolji načini da se nagovorite da razgibate svoje tijelo. Svakako morate osvijestiti da je prošlo vrijeme zimskog sna i da je krajnje vrijeme da pokrenete svoje noge i odete do obližnje teretane ili parka.

Ako se grozite pomisli da vježbate u zatvorenim prostorijama, savjetujemo vam da ujutro prije posla ili predveče prošetate po obližnjem parku ili šumi. Ako imate psa, možete spojiti ugodno s korisnim. Bitno je da osvijestite da vaše tijelo vapi za kretanjem i svježim vazduhom. Neka vas zgodan trener natjera da zbog njega počnete dolaziti u teretanu.

Vaše umorno tijelo nakon vježbanja postaće aktivnije i svježije, koža odmornija, a i vi ćete se osjećati pozitivnije i energičnije. Bitno je da u svoje zdrave navike ubacite puno vode, povrća i barem pet voćki. Vježbajte barem dva puta sedmično, a ako slučajno propustite jedan trening, možete ga zamijeniti samostalnim treningom kod kuće (vježbajte uz DVD ili neki video na internetu).


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši