BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Potpuno nevjerovatan vid liječenja: Ruska metoda sađenja bolesti u saksiju

Bolest može biti prenesena sa pacijenta na bilo koji drugi organizam, pa i na biljku, tvrdi ruski doktor koji svojim pacijentima predlaže jednu potpuno prirodnu metodu izliječenja za koju će vam biti potrebno jedino umijeće sađenja biljaka…

Na ruskom portalu za alternativnu medicinu pojavio se tekst doktora Borisa N. Holodenkova u kome on tvrdi da je izliječenje moguće, ako svoju bolest zasadite u saksiju za cvijećem. Ukoliko želite da isprobate ovu alternativnu metodu, pažljivo pročitajte tekst, a kontraindikacija nema.

Procedura je jednostavna. Kod bolesne osobe treba uzeti manju količinu njegove tečnosti: gnoja, urina, pljuvačke, znoja, sekreta. Pomiješati sa zemljom i staviti u običnu (manju) saksiju za cvijeće.

Zatim u nju treba zasaditi 2-3 sjemena ili lukovicu biljke, planetarni znak koji se poklapa  sa znakom bolesti, i sačekati dok se pojave izdanci visine nekoliko cantimetara. Poslije, pažljivo, zajedno sa korenom izvaditi biljku, i spaliti je ako je oboljenje povezano sa lučenjem krvi, gnoja, znoja ili sluzi. U svim ostalim slučajevima, biljka se baca u rijeku, niz vodu. Poslije toga, bolest prolazi.

 

Zasaditi biljku treba u vrijeme kada je Mjesec u opadanju. To je period između punog i mladog Mjeseca. U prirodi i u ljudskom organizmu u ovom periodu, javlja se tendencija ka pročišćavanju. Mjesec u opadanju isušuje, izduvava, smanjuje, potencira aktivnost i potrošnju energije. Biljka se ne sadi u subotu, nedjelju i rođendan bolesnika. Uništiti biljku takođe treba za vrijeme kada je Mesec u opadanju.

Biljka se ne sadi u obliku pelcera ili korena (osim hrena), jer tako biljka može da ugine, što nije dobro za bolesnika. Samo u obliku sjemena, ili lukovice. Ako sjeme ne proklija, nema nikakve opasnosti po bolesnika.

Da bi se izliječili od bolesti uz pomoć biljke uzgojene u saksiji, neophodno je poznavati planete, koje vladaju bolešću, i pronaći odgovarajuću biljku.

 

 

Bolesti

 

Mjeseca: reumatizam, giht, grčevi, gnojne rane, menstrualni poremećaji, vaške, svrab, lišaj, epilepsija, mjesečarenje, depresija, melanholija, pijanstvo.

Marsa: bolesti ušiju, pluća, jetre, prehlade, hemoroidi, išijas, migrena, nezarastajuće rane, unutrašnja krvarenja, žutica, dizenterija, dijareja, prolivi, zatvori, gangrena.

 

Merkura: bolesti mozga, nesvjestica, vrtoglavica, mucanje, nerazumni strahovi, stomatološki čirevi, čirevi na koži, akne, bubuljice, fistule.

 

Jupitera: kardiovaskularne, gastrointestinalne bolesti, bolesti pankreasa, slezine, hipertenzija, angina, očne bolesti, trovanja, muskulatorne bolesti,  bolesti lokomotornog sistema.

 

Venere: polne bolesti, urinarne infekcije, seksualna perverznost.

 

Saturna: bolesti endokrinog i limfnog sistema, onkološka oboljenje, besplodnost, lupus, psorijaza, multipla skleroza, demencija, prelomi, ekcem, nedijagnostikovane bolesti.

 

Sunca: opekotine, promrzline, teške infekcije, grip, teška oštećenja srca i očiju, paraliza (kao posljedica trauma i moždanog udara), toplotni i hladni neurodermatitisi, neuroza, toplotni udari, loš metabolizam (uključujući gojaznost).

 

Biljke:

Mjeseca: anemona, astra, veronika, iris, kamelija, kupus, šargarepa, krastavac, fuksija.

 

Marsa: artičoka, bosiljak, kopriva, praziluk, rotkvica, rotkva, cvekla, hren, bijeli luk.

 

Merkura: anis, valerijana, ladolež, dalija, grašak, djetelina, paradajz, cikorija.

 

Jupitera: suncokret, jasmin, kres-salata, susam, limun, nana, maslačak, božur, ruža, ruzmarin, pšenica.

Venere: begonija, karanfil, geranijum, gladiola, lala, hajdučka trava, pasulj.

 

Saturna: ruzmarin, krompir, celer, mirođija.

 

Sunca: vrbena, zumbul, kantarion, neven, suncokret, kukuruz, majčina dušica, žalfija.

 

 

Dešava se da se bolest ne može definisati i pripisati jednoj ili drugoj planeti. Na primjer, virusni hepatitis sa jedne strane je bolest jetre (Mars), a sa druge infektivna bolest (Sunce). U ovakvim slučajevima, treba koristiti obije biljke, ali saditi ih u različite saksije, ali obavezno u isti dan..


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši