BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Jednostavne navike koje produžavaju život

Radi se o malim stvarima koje nemjerljivo poboljšavaju kvalitet života, čuvaju naše zdravlje i omogućavaju nam dugovječnost piše Metro

Zdrav život znači i dug život, a za njega je potrebno samo nekoliko svakodnevnih navika koje je vrlo jednostavno usvojiti. Radi se o malim stvarima koje nemjerljivo poboljšavaju kvaliteu života, čuvaju naše zdravlje i omogućavaju nam dugovječnost.

 

Za početak, prestanite pušiti. Gotovo da i nema poroka koji možete usvojiti osim teških droga i alkohola koji će toliko smanjiti kvalitetu vašeg života i skratiti vam boravak na Zemlji. Kad se skinete s duhana, svijet će drugačije izgledati, mirisati i imati potpuno drugi, bolji okus.

 

Smijte se na glas što češće možete, jer takav iskreni smijeh od srca snižava tlak i sprječava srčane probleme. Ako ništa drugo, odvojite svaki dan nekoliko minuta za gledanje smiješnih videa na YouTubeu.

 

Jedite ribu, jer ako pogledate gdje se najbolje i najdulje živi – u Japanu, na Mediteranu i u Skandinaviji – tamo ljudi jedu puno ribe. Imaju malo kalorija, puno omega-3 masnih kiselina i sprječavaju probleme sa srcem i krvožilnim sustavom.

 

Jedite orašaste plodove svakog dana u umjerenim količinama – bolje ćete se braniti od tumora, dijabetesa, bolesti srca i pluća.

Za kraj – ustanite se i hodajte. Stalno. Kad god možete. Hodanje je najbolja tjelovježba za ljudsko zdravlje, a možete je primjeniti bilo kada i bilo gdje.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši