BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Mirisi koji opuštaju i uklanjaju stres

Mirisi imaju velik utjecaj na naše raspoloženje, a nije uvijek potrebno imati pri ruci cijelu silu aromatičnih ulja, lampicu i svijeću kako bi vam dom zamirisao na ugodan način i donio vam bolje raspoloženje, tvrde psiholozi.

 

Recimo, dovoljno je ispeći neki kolač da vam dom dva dana miriše na nešto fino i opušta vas jer će vaš mozak prepoznati da dolazi nešto ukusno i poznato, pa će otpustiti hormone za uživanje.

Jednako tako, baby puder podsjeća nas na djetinjstvo i sigurnost, što će donijeti trenutan osjećaj ugode, kao i miris poznatih i dragih osoba – preciznije, parfem koji obično koriste.

 

Skuhajte čaj od kamilice i dom će ispuniti miris koji odmah smiruje, podsjećajući nas na blagotvorni učinak tog čaja i njegov okus. Zanimljivo, sličan učinak ima miris krastavaca koji nas također vraća u djetinjstvo.

U spavaću sobu najbolje je unijeti miris vanilije koji smiruje i potiče brži san, a dodatnu će pospanost izazvati i miris lavande, što se lako može postići vrećicom ove biljke koju možete kupiti u svim trgovinama.

 

Stoga, ispunite kuću mirisima i uživajte!


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši