BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Zimske namirnice koje tope kilograme

Zimsko vrijeme obično nas potiče na konzumaciju teže i masnije hrane, što posljedično donosi višak kilograma, no ako ćete na stolu imati ove namrinice, briga oko toga nestaje piše Metro

Zima donosi niže temperature, ružno vrijeme i na neki način nas zatvara u kuće, onemogućujući blagotvorne šetnje i uživanje na otvorenom. Uz to, brzo padanje noći čini nas lijenima i jednostavno tjera na sjedenje pred televizorom.

Već su to dovoljni razlozi za višak kilograma, no kad tome pribrojimo uobičajeno kaloričniju zimsku hranu, ne čudi podatak da samo tokom decembra prosječno dobijemo gotovo 3 kilograma.

 

Kako bi to sve trebalo skinuti kad dođe proljeće, možda bi ipak trebali razmisliti o pametnije složenom jelovniku i upotrebi zimskih namirnica koje ne samo da vas neće udebljati, već če vam pomoći da skinete višak kilograma.

Tako će vam mrkva pomoći održati sitost bogatstvom biljnih vlakana koja sadrži, a vrlo je važna i zbog beta-karotena koji će spriječiti manjak vitamina A.

 

Luk i poriluk trebali bi što češće biti na jelovniku, jer poriluk svojim visokim udjelom kalcija i željeza pomaže u rješavanju viška masnih naslaga oko trbuha, a luk sadržajem kroma pomaže u držanju razina šećera u krvi pod kontrolom, što će spriječiti osjećaj nagle gladi.

 

Špinat ima dvostruko više vlakana od ostalog zelenog povrća i predstavlja idealnu namirnicu za one koji žele skinuti višak kilograma. Uz dodatak bogatstva antioksidansa, predstavlja fantastičan izbor za hladne dane.

 

Uz špinat odlično ide krompir koji je također pun topivih i netopivih vlakana, prepun je vitamina C, a ako ga kuhate u kori dobit ćete izuzetno zdravu namirnicu koja ne deblja i drži pod kontrolom razine lošeg kolesterola.

 

Prijatno!


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši