BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Dr. Zlatko Berberović: Svaki zahvat himenoplastike (vraćanje nevinosti) je opravdan ako pacijentica to želi!

Centar za plastičnu hirurgiju u Tuzli jedan je od najrespektabilnijih u ovom dijelu Evrope.

Osnivač i stručni rukovodilac Centra je Dr. med. Zlatko Berberović, specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.U centru se izvode najzahtjevnije korekcijoe estetskih nedostataka i ulepšavanje ljudskog tijela. Neke od korekcija posebno su interesantne siroj javnosti.

Dr Berberović je bio naš gost i odgovorio na mnoga pitanja.

Da li su operacije himena / himenoplastika opravdane ili ne? Da li se to radi zbog zasnivanja braka.. ili nekih drugih razloga?

Mi već dugi niz godina veoma uspješno radimo himenoplastiku. Zahvati su uvijek opravdani ako pacijentica ima potrebu za tim. Bilo je dana kada smo radili dvije himenoplastike dnevno. Dosta se špekuliše da se tu radi o nekoj prevari, bilo je istina i takvih zahtjeva (zbog zasnivanja braka) ali veoma mali procenat. Uglavnom u 80% slučajeva razlog zbog kojih se djevojke odlučuju na ponovno „vracanje himena“ je emocionalna neuravnoteženost i grižnja savjesti, bez tendencije da se tu bilo ko „prevari“. Takođe na ovaj hirurški zahvat se odllučuju kad zasnuju emocionalnu stabilnu vezu i zbog svog ličnog stava prema tom činu. Činjenica je da to žele podjeliti sa osobom sa kojom su u stabilnoj vezi – naglasio je dr Zlatko Berberović specijalista estetske i rekonsturktivne hirurgije.

Poslušajte ostatak intervjua koji je dr Zlatko Berberović dao našoj urednici Džezidi Teufiković …

 

 


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši