BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


ORGANIC LAND TUZLA – Mjesto zdrave hrane!!!

Hrana je lijek 21. stoljeća Kada sagledate cijelu situaciju, primijetit ćete da je hrana zaista postala lijek u 21.stoljeću, ali može biti i vrlo štetno sredstvo, baš u vašim rukama!

Čudimo se porastu karcinoma, iako su nam zdravstveni sistemi znatno napredniji nego prije. No, zanemarili smo ili smo još uvijek jednostavno nesvjesni činjenice da nam se u isto vrijeme, dok unaprjeđujemo naše zdravstvene sisteme, sinhronizirano povećava i unos šećera koji konzumiramo te se tako stvara začarani krug. Samo vi ga možete prekinuti.

Stoga ne čudi agresivni “No Sugar” pokret širom svijeta, i među naučnicima. Američko udruženje za karcinom potvrđuje da postoji pregršt naucnih istraživanja kojima je dokazano da pravilna prehrana i tjelovježba povećavaju životni vijek osoba s karcinomom.

Ujedno, pacijentima koji su oboljeli od karcinoma ne preporučuje se nikakav unos rafiniranih proizvoda – kolača, keksa, kupovnih sokova i ukratko svih onih proizvoda koji sadrže preveliku količinu šećera.

Mjesto zdrave hrane i ostalih pripravaka koji će pomoći očuvanju Vašeg zdravlja

ORGANIC LAND – Tuzla MUSALA 4

  tel. 061 284 600

 

STEVIJA ZASLAĐIVAČ OBOGAĆEN VLAKNIMA

Stevija (lat. Steviarebaudiana) se vijekovima koristi u Latinskoj Americi za zaslađivanje. Sada je stevija stigla i do nas, prihvaćena od strane mnogih korisnika i preporučena od vrhunskih nutricionista. Koncentrovani steviol koji je 300 puta slađi od šećera, je skoro nemoguće dozirati jer ima vrlo malu težinu i zapreminu.

Fibrelle je idealni zaslađivač sa stevijom (uz 98% Reb A), koji ima finu granulaciju, ukus identičan šećeru a istovremeno daje težinu i zapreminu neophodnu za pripremanje po vašim receptima.

Vaši kolači, džemovi, kompoti, sladoedi će biti tako ukusni da nećete vjerovati da su napravljeni bez šećera. Inulin iz korjena cikorije je prebiotik tj. Hrana dobrim bakterijama koje pomažu varenje, podiže imuitet i povećava apsorbciju kalcijuma u organizmu.

Prednosti Fibrelle sevija zaslađivača:

-ne podiže nivo šećera u krvi i pogodan je dijabetičare,

-jedna kafena kašičica zaslađivača obezbjeđuje 2,2 gr vlakana (prebiotika),

-pogodan za kuvanje i pečenje, stabilan do 200 stepeni C,

-lako se miješa u filovima i tijestima i rastvara u napitcima,

-idealan za sve koji žele da smanje tjelesnu težinu i brinu o sopstvenom zdravlju.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši