BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Riješite se proljetnih alergija na prirodan način

Šmrcanje, kihanje, suzenje očiju, glavobolja, osip, svrbež i ostali neugodni simptomi osobama koje pate od alergija proljetne dane mogu učiniti pravom mukom.

Prvi proljetni dani donose više sunca, pjev ptica, glasnike proljeća i  – alergije, koje uz šmrcanje, kihanje, suzenje očiju, glavobolja, osip, svrbež i ostale neugodne simptome osobama koje pate od alergija svaki dan mogu učiniti pravom paklom.

Svake godine raste broj alergičnih na neko proljetno bilje, pa trebaju izbjegavati boravak u zelenilu tijekom jutarnjih sati, no postoje i prirodni načini borbe protiv alergije koje vrijedi isprobati.

Za početak, neka za doručak na stolu nađe mjesto i probiotik, jer jača imunološki sustav i pomaže protiv alergija, a prije njega možete natašte popiti malo jabučnog octa razrijeđenog s toplom vodom i malo meda – razgradit će sluz i omogućiti vam nesmetano disanje.

Ispiranje nosa očuvat će sluznicu čistom i zdravom, a to se radi tako da pola litre mlake vole zasolite jednom žlicom čiste morske soli lagano je ulijete u nosnicu – iz druge će izaći.

Vrući tuš pravi je lijek protiv alergija kad se bacite pod njega nakon što ste se vratili kući, jer ćete isprati svu pelud s tijela i pročistiti sinuse.

Za kraj, ulje eukaliptusa odlično je za respiratorne probleme, pa ga ulijte u aroma lampu i zapalite svjećicu.

 

Izvor: Metro


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši