BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Vježbe koje će ukloniti salo na stomaku

Salo na stomaku je najčešći problem žena. Što više starimo, to su masne naslage oko stomaka tvrdokornije. Osim što je estetski problem, salo na trbuhu može dovesti do nekih zdravstvenih problema. Srećom, postoje vježbe koje vam mogu pomoći da se riješite sala na području trbuha i zategnete trbušne mišiće.

trbusnjaci_frajer

Za gubitak sala oko trbuha ne postoji jedna vrsta vježbe koja će rezultirati ravnim i privlačnim stomakom bez masnoća. Kardio vježbe, vježbe snage i zdrava prehrana su ključ gubitka sala na stomaku.

Ove vježbe se sastoje od kardio dijela, koji služi za sagorijevanje kalorija i cjelokupno smanjenje masnoća, i vježba za oblikovanje stomaka. Preporučuje se ove vježbe izvoditi 3 puta sedmično, te ih kombinovati sa vježbama snage. Na taj ćete način biti u mogućnosti vidjeti razliku u kilogramima i izgledu vašeg tijela u samo dvije sedmice.

Ovaj trening ima brz tempo i više vrsta vježbi; od kardio do vježbi za trbušnjake. Sastoji se od 7 skupina vježbi; kardio vježbe u intervalima od 30 sekundi u kombinaciji sa različitim vježbama za oblikovanje.

Procjenjuje se da se ovom vježbom sagorijeva 257-407 kcal. To je vrlo visok broj kalorija za vježbe koje se uglavnom baziraju na trbušne mišiće, a sve to zahvaljujući kardio intervalima.

The Adobe Flash Player is required for video playback.
Get the latest Flash Player or Watch this video on YouTube.


Označeno ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši