BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Skinite suvišne kilograme za jedan dan!

zeleni-caj-mlijeko-naslovna

Ova kombinacija namirnica je odličan izvor hranljivih sastojaka koji čiste organizam, a samim tim utiču i na skidanje kilograma! Dijeta čajem je vrlo popularna, posebno među ljudima koji žele izgubiti višak kilograma brzo, a nakon toga se koristi za održavanje težine.

Napitak od čaja i mlijeka pomaže da se organizam očisti od toksina, i drugih štetnih materija. Jednodnevnim korištenjem zelenog čaja sa bademovim mlijekom možete skinuti 4 kg tjelesne težine i izbaciti sav višak tečnosti iz organizma. Ne biste trebali upražnjavati ovu dijetu više od dva puta mjesečno. Ukoliko imate bolesne bubrege, nizak krvni pritisak, alergiju na mlijeko, ili kamenje u žučnoj kesi ne biste trebali primjenjivati ovu dijetu pre nego što se konsultujete sa vašim lekarom.

Sastojci:

2 kašike zelenog čaja

1,5 litara mlijeka (nemasnog)

Zeleni čaj je najbolje kupiti u biljnim apotekama, jer ukoliko koristite čaj filter vrećice učinak neće biti isti.

Priprema:

Prokuhajte mlijeko, a potom ga pustite par trenutaka da se ohladi (da bude mlako, a ne pretoplo), a zatim dodajte dve kašike zelenog čaja. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim procjedite i pijte tokom dana. Popijte šolju na svaka dva sata. Tokom dana popijte uz to 2 litra vode, obavezno, jer ovaj napitak je jak diuretik, pa će vam voda pomoći da sačuvate balans tečnosti u organizmu.

Izvor: haber.ba


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši