BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Lagane vježbe za seniore

Ove jednostavne i lagane vježbice su idealne za starije osobe ili mlađe koji nisu aktivni.

baka-vjezba

Pomoći će vam da razmrdate i zategnete mišiće, a vremenom steknete i kondiciju. Radite ih tri puta sedmično, a ostalim danima idite u brzu šetnju.

1. Sjedite na pod, lijevu nogu ispružite, a drugu savijte u kolenu tako da vam stopalo dodiruje butinu. Nagnite se naprijed i vrhovima prstiju dodirnite lijevo stopalo. Ostanite u tom položaju 30 sekundi, pa promijenite stranu.

2. Vratite se u sjedeći položaj, ispružite noge. Uzmite tegove od pola kilograma, pa podižite ruke iznad glave. Uradite vježbu 10-ak puta.

3. Okrenite se na bok i oslonite na lakat. Nogu koja je na podu savijte u kolenu, a drugu ispružite i dižite koliko možete. Nakon deset ponavljanja, okrenite se na drugi bok.

4. Da biste bez većeg napora ojačali butine i listove, sjedite na pilates loptu, a ruke stavite na kukove. Skačite minut, dva gore dole, da lopta blago odskače, ali da ne gubite oslonac.

5. Leđima se oslonite na loptu, a noge neka budu ispružene sa stopalima na podu. Ruke stavite na potiljak, pa uradite 10, 15 polutrbušnjaka, ali bez naprezanja i ako je potrebno s pauzama.


Označeno ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši