BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Nahranite svoje tijelo i osnažite mišiće sa Wellness by Oriflame

Kalorije nisu jedino što se treba brojati kada govorimo o izgradnji lijepog i vitkog tijela. Ako vaša prehrana nije kvalitetna, nećete smršaviti niti izgraditi snažne mišiće.

wellness-ori

Svaki put kada se izgladnjujete činite štetu svojim mišićima. Dolazi do gubitka mišićne mase i mršavljenja, ali ne onog koji vama treba. Mišići su pokretači vašeg tijela, zato je važno da ih pravilno hranite. Nutrijenti koji su neophodni za pravilan rad mišića su sljedeći:

Vitamin C

Vitamin C se nalazi u raznim vrstama voća i povrća. Odgovoran je za zdravlje srca i krvnih žila koji mišiće opskrbljuju hranjivim tvarima i kisikom. Stručnjaci ističu da što više hranite svoje mišiće, to će oni bolje raditi i brže se oporavljati nakon fizičkog napora. Vitamin C igra ključnu ulogu u izgradnji kolagena, tvari koju vaše tijelo koristi za izgradnju kostiju i mišića.

Riblje ulje

Riblje ulje je odlično za poboljšanje efikasnosti treninga snage jer povećava dotok krvi u mišiće, smanjuje potrošnju proteina iz mišića i ubrzava proces oporavka nakon treninga. Riblje ulje sadrži omega 3 masne kiseline koje također povećavaju osjetljivost tijela na inzulin, čime se sprječava nastanak dijabetesa.

Kalcij

Kalcij je jedan od najvažnijih nutrijenata, potreban je tijelu za izgradnju kostiju i mišića. Svaki put kada radite zahtjevne fizičke pokrete, dolazi do kontrakcije mišića za koju je zaslužan upravo kalcij.

Magnezij

Stručnjaci ističu da su slučajevi manjka magnezija u tijelu poprilično česti, naročito kod žena. Magnezij je važan jer održava zdravlje srca i krvnih žila te reguliše rad srca. Magnezij će pomoći kod smanjenja grčeva u mišićima uzrokovanih napornom tjelovježbom ili predmenstrualnim sindromom.

Vitamini B

Vitamini B uključuju razne skupine vitamina B (B1, B2, B3, B6, B7, B12) i svaki je važan za vaše tijelo, naročito ako želite povećati postotak mišićne mase. Vitamini B igraju ključnu ulogu u svemu, od formiranja i apsorbiranja proteina, proizvodnje energije do izgradnje zdravog živčanog sistema i razgradnje masti i ugljikohidrata.

Vitamin D

Naučnici ističu da je vitamin D jedan od najvažnijih vitamina. On popravlja raspoloženje, jača imunitet, povećava postotak mišićne mase, regulira mišićne kontrakcije i rast mišića. Također je važan za pravilan razvoj kostiju. Sve u svemu, vitamin D morate unositi putem prehrane ili izlaganja sunčevim zrakama.

 

Vitamin E

Šaka badema će vam osigurati proteine, zdrave masne kiseline, vlakna, ali i vitamin E. Antioksidativna svojstva ovog vitamina pomaže u oporavljanju stanične membrane od oksidativnog stresa, kao što je tjelovježba. Što se vaši mišići prije oporave, to ćete se vi moći prije vratiti svakodnevnoj tjelovježbi.

 oriflame-wellness

Možemo zaključiti da je neophodna raznolikost unosa materija, koje su neophodne za pravilan rast i razvoj, kao i snažno, mišićavo tijelo uz visok nivo energije. To sve možemo da dobijemo i uz upotrebu Wellness Oriflameovih proizvoda, posebno u ovom slučaju Wellness Paketa za muškarce i žene. Jedna vrećica u Wellness paketu osigurava optimalnu, dnevnu dozu neophodnih vitamina i minerala. Poseban akcenat stavljamo da su ovo certificirani i potpuno prirodni proizvodi.


Označeno ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši