BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Oriflame vam predstavlja Astaksantin i švedski kompleks za ljepotu

Prirodni astaksantin dobiven iz algi snažan je antioksidans. Veliki broj istraživanja pokazuje njegovu antioksidativnu snagu, koja prelazi čak i onu do sada poznatih vitamina C, vitamina E, beta-karotena i drugih karotenoida.

75400060-1909900154-Antioxidanti 507

Svojim djelovanjem štiti od slobodnih radikala koji nastaju kod oksidativnih aktivnosti. Istraživanja su pokazala da prirodni astaksantin ima i do 550 veću antioksidativnu aktivnost vitamina E i 10 puta veću antioksidativnu aktivnost od beta karotena.

Štiti kožu od sunčanih opekotina, fotodermatoza, alergija na sunce, bora i staračkih pjega. Snažno sudjeluje u zaštiti oka od mrene, promjena na retini (mrežnici) i staračke degeneracije žute pjege te štiti očni živac. Od dodatnih djelovanja posebno se izdvajaju zaštita živaca i zglobova kod sportaša te artroza.

25414

Astaksantin jača imunitet jer povećava imuno odgovor čak i kod malih doza antigena, kad organizam inače ne reaguje. Povećava i broj ćelija koje izlučuju antitijela i pokazuje snažno protutumorsko djelovanje. Preporučuje se kao osnovna antioksidativna formula tokom cijele godine, a posebno u periodu pojačanog izlaganja suncu te kod problema sa zglobovima ili sa vidom.

Švedski kompleks za ljepotu sadrži astaksantin dobiven iz algi Švedskog arhipelaga i ekstrakt borovnice. Zajedno ta dva sastojka, štite prirodnu ljepotu kože, povećavaju izdržljivost mišića i zdravlje kardiovaskularnog sistema.


Označeno , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši