BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


3 napitka protiv kiseline u želucu

2015-07-Prirodni_lekovi_3_napitka_protiv_kiseline_u_zelucu_466527878Oslobodite se neprijatnih simptoma i bolova uslijed povećanog lučenja kiseline u želucu domaćim preparatima.Ukoliko često patite od kiseline u želucu ne morate da posežete za lijekovima. Iskoristite namirnice koje imate u kuhinji i napravite efikasne prirodne lijekove.

Lijek s bosiljkom

Na prve simptome povećanog lučenja kiseline u želucu i gorušice, uzmite i žvaćite oprane listove bosiljka. Takođe, možete prokuvati 3-5 listova bosiljka u šolji vode, zatim smanjite temperaturu i ostavite da vri nekoliko minuta.Ovaj čaj možete zasladiti medom.

Napitak s cimetom

Cimet je odličan lijek za probleme s varenjem i želudačne tegobe. Dodajte kašičicu cimeta šolji vode i zagrijevajte. Ostavite da ključa nekoliko minuta, a zatim sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Ovaj čaj treba piti dva do tri puta dnevno.

Karanfilić kao lijek

Ovaj začin može smanjiti lučenje kiseline u želucu i eliminisati gasove. Jednostavno žvaćite nekoliko zrna karanfilića tokom dana. Efikasan lek protiv kiseline i lošeg zadaha je i mješavina zgnječenog karanfilića i kardamoma.

Izvor: Stvar ukusa


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši