BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Napitak protiv oticanja nogu

Da biste spriječili oticanje nogu po vrućinama, treba da listove tuširate hladnom vodom, izbjegavate da prekrštate noge, ne stojite dugo u mjestu ili sjedite, a možete da napravite i prirodni napitak, pišu “Večernje novosti“.

napitak-protiv-oticanja-nogu

Vrućina može da bude pogubna po noge, jer izaziva oticanje. Još ako putujete ili dugo sjedite, ovakvi problemi su gotovo neminovni. Da biste ih predupredili, trebalo bi da listove tuširate hladnom vodom, izbjegavate da prekrštate noge i trudite se da što manje stojite u mjestu ili predugo sjedite.

Ono što još možete da uradite je da napravite prirodan napitak. Isitnite list ili korijen peršuna i prelijte sa 4 dl vode, poklopite i ostavite preko noći da odstoji. Ujutro procijedite, dodajte sok od limuna i napitak je gotov. Trebalo bi da ga pijete tri puta dnevno, po 1 dl.

Možete da probate i sa drugim receptom. U litar vode dodajte četiri kašike sjemena lana i stavite na ringlu da se kuha 15 minuta. Poklopite i ostavite da odstoji na toplom mjestu sat vremena, pa dodajte sok od limuna. Pijte čašu napitka na svakih pola sata, dok ga ne popijete. I tako radite narednih desetak dana.


Označeno , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši