BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Optimals kolekcija sa vitaminom C

Vitamin C i zdravlje kože

optimals
Vitamin C je ključna komponenta za sintezu kolagena i elastina u našem tijelu. Kolagen i elastin su proteini koji čine našu kožu, mišiće i druga vezivna tkiva.
Kolagen je „temelj“ za našu kožu. Kada ona počinje da stari tokom godina, počinjemo da vidimo njeno opuštanje i bore – prve znakove starenja.
Kolagen i elastin su dva glavna razloga što naša koža ostaje nježna i elastična u mladosti. Elastičnost pomaže da se koža „povrati u normalu“ nakon ponovljenih pokreta. Godine facijalnih ekspresija, izlaganje UV zračenju i ostali štetni faktori životne sredine, kao i loša ishrana, počinju da pokazuju svoje negativne efekte kada je smanjen elasticitet kože.
Povećanje unosa C vitamina kroz hranu i suplemente može pomoći da se nadoknadi izgubljena količina kolagena i elastina, i da se podstakne proizvodnja u tijelu. S obzirom da je vitamin C važan antioksidant, pomaže telu u borbi protiv slobodnih radikala, što doprinosi i zdravlju ćelija kože.

optimals1

Pored pogodnosti uzimanja C vitamina kroz hranu i suplemente, on je koristan i kada se koristi spolja. Pomaže da se redukuju bore i znakovi starenja, kao i tamna pigmentacija usled prevelikog izlaganja suncu. Takođe, pomaže da se postigne bolji tonus kože, kao i njena boja.
To se dešava zbog njegovog blagog „piling“ svojstva, koje pomaže da se odstrane mrtve ćelije ostavljajući svež sloj zdravih ćelija kože. Takođe pomaže da se redukuje pojava linija i bora na koži.
Oriflame kolekcija Optimals pruža beživotnoj i umornoj koži poticaj vitamina C.
Optimals Skin Energy dnevna krema sa ZF 10 sadrži pantentiranu tehnologiju Lingon 50:50TM , vitamin C i reflektirajuće čestice koje sprečavaju isušivanje kože, ujednačavaju ten i kožu čine blistavom.


Označeno , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši