BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Deset namirnica za blistav ten

Carly de Castro u svojoj knjizi JUICE: Recipes for Juicing, Cleansing & Living Well govori da neka vrsta hrane može očistiti vašu kožu i smanjiti vidljivost bora. Da bi to postigli, otkrivamo koja bi se sirova hrana trebala naći na vašem meniju.

voce-i-koza-1377878600-12060

Kelj

Kelj sadrži karotenoide, koji su bogati antioksidansima. Kombiniranje s tamnim lisnatim povrćem pomaže u borbi protiv upala i detoksicira jetru koja je zaslužna za detoksikaciju kože. Inače, dobra probava i čista koža su povezani.

Orasi

Orasi su prepuni vitamina B i E, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji su glavni uzročnici stresa i bora. Plus, sadrže i omega-3 masne kiseline koje pomažu jačanju membrana kože pa ona ostaje hidratizirana.

Citrus

Vitamini C u citrusnom i tropskom voću pomaže kod proizvodnje kolagena.

Riba

Volite li sashimi ili sushi, imate sreće. Losos i tuna su prepuni omega-3 masnih kiselina koje će vašoj koži podariti prirodnu hidrataciju.

Mrkva

Mrkve su bogate vitaminom A i biotinom, koji su potrebni za razvoj novih stanica kože. Pune su i antioksidansa koji pomažu u borbi protiv upala.

Špinat

Špinat je pun anti-aging antioksidanata i minerala poput vitamina A, C i K koji su također zaslužni za hidrataciju.

Bobice

Maline, kupine i slične bobice antioksidansima kožu štite od starenja.

Repa

Repa može očistiti krv od nečistoća, a s obzirom da koža odražava stanje vaše krvi, pa čišća krv znači ljepšu kožu.

Jabuka

Jabuke sadrže polifenole, koji su prirodna krema za sunčanje.

Bademovo mlijeko

Badem i slična mlijeka od orašastih plodova su bogata bakrom, mineralom potrebnim za proizvodnju kolagena. Bogat je i manganom, mineralom koji ne samo da štiti kožu od UV zračenja, već spriječava i crvenilo te svrbež.

 

(elle.hr)

 


Označeno , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši