BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Hrana koja povećava šanse od infarkta za 56 odsto

Ljudi koji jedu velike količine pržene hrane i piju zaslađena pića imaju 56 odsto više šanse da dobiju infarkt u odnosu na one koji biraju zdraviju hranu.

infarkt-miokarda

Istraživanje su sproveli američki naučnici, a učestvovalo je više od 17.000 ljudi koji nisu imali nikakvih problema sa srcem prije istraživanja.

Međutim, tokom šestogodišnjeg istraživanja je utvrđeno da su oni koji jedu prženu hranu, jaja, obrađeno meso, slaninu, šunku i piju zaslađena pića u mnogo većoj opasnosti od onih koji jedu zdraviju hranu, rizik je čak 56 odsto veći. Učesnici istraživanja su kontaktirani svakih šest mjeseci, a bilježeni su podaci o njihovom zdravlju i posjetama ljekarima, na osnovu čega su kasnije dobijeni rezultati.

“Bez obzira na spol, rasu ili mjesto življenja, ako češće jedete prženu ishranu, u većoj ste opasnosti od razvoja bolesti srca, pa biste zato trebalo da uvedete postepene promjene u vašu ishranu”, rekao je naučnik, nutricionista i epidemilog Džejms Šikani. “Pokušajte da smanjite broj prženih obroka i količinu obrađenog mesa na tri dana nedjeljno. Umjesto toga jedite piletinu i povrće”, savjetovao je Šikani.


Označeno , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši


Vremenska prognoza