BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Ishranom očistite pluća od katrana i nikotina

Svjesni ste koliko se škodljivih sastojaka nalazi u jednoj cigareti i koliko je pušenje štetno po zdravlje, ipak ne možete da se riješite tog poroka. Ipak, konzumiranje ovih namirnica će povoljno utjecati na prečišćavanje vaših pluća.

pluca-560x330

Nemojte očekivati da će naslage katrana i nikotina kao magičnom rukavicom biti izbrisane iz organizma, ali dodavanje ovih sastojaka u ishranu može znatno pročistiti vaša pluća i umanjiti mogućnost dobijanja kancera.

Kukuruz

-je bogat beta-kriptoksantinom što ga čini značajnim antioksidantom.

Brazilski oraščići

-u sebi sadrže veću koncentraciju selenijuma nego bilo koja druga namirnica, a kako i selenijum važi za jedan od najjačih prirodnih antioksidanata ne bi bilo na odmet da se ovi oraščići što češće nađu na vašem stolu.

Luk

– Nije potrebno napominjati koliko je luk dragocjen za organizam, a, između ostalog, poznat je i po tome što spriječava razvijanje novih ćelija kancera.

Đumbir

– Postoji bezbroj načina da ga koristite, a on će biti vaš najjači saveznik u borbi protiv svih malignih bolesti ili jednostavno u jačanju organizma.

Narandže

-sadrže kriptoksantin i dobre su kao preventivno sredstvo protiv dobijanja raka pluća.

Kopriva

– je bogata gvožđem što igra bitnu ulogu u dezinfekciji pluća.

Čaj od bora

-koji se najćešće koristi za ispiranje usne duplje i grla, je još jedan od prirodnih lijekova koji će pročistiti vaša pluća od katrana i nikotina.

Izvor: thespiritscience.net

Označeno , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši