BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Nahranite svoje tijelo i osnažite mišiće sa Wellness by Oriflame

Kalorije nisu jedino što se treba brojati kada govorimo o izgradnji lijepog i vitkog tijela. Ako vaša prehrana nije kvalitetna, nećete smršaviti niti izgraditi snažne mišiće.

Wellness1

Svaki put kada se izgladnjujete činite štetu svojim mišićima. Dolazi do gubitka mišićne mase i mršavljenja, ali ne onog koji vama treba. Mišići su pokretači vašeg tijela, zato je važno da ih pravilno hranite. Nutrijenti koji su neophodni za pravilan rad mišića su sljedeći:

Vitamin C

Vitamin C se nalazi u raznim vrstama voća i povrća. Odgovoran je za zdravlje srca i krvnih žila koji mišiće opskrbljuju hranjivim tvarima i kisikom. Stručnjaci ističu da što više hranite svoje mišiće, to će oni bolje raditi i brže se oporavljati nakon fizičkog napora. Vitamin C igra ključnu ulogu u izgradnji kolagena, tvari koju vaše tijelo koristi za izgradnju kostiju i mišića.

Riblje ulje

Riblje ulje je odlično za poboljšanje efikasnosti treninga snage jer povećava dotok krvi u mišiće, smanjuje potrošnju proteina iz mišića i ubrzava proces oporavka nakon treninga. Riblje ulje sadrži omega 3 masne kiseline koje također povećavaju osjetljivost tijela na inzulin, čime se sprječava nastanak dijabetesa.

Kalcij

Kalcij je jedan od najvažnijih nutrijenata, potreban je tijelu za izgradnju kostiju i mišića. Svaki put kada radite zahtjevne fizičke pokrete, dolazi do kontrakcije mišića za koju je zaslužan upravo kalcij.

Magnezij

Stručnjaci ističu da su slučajevi manjka magnezija u tijelu poprilično česti, naročito kod žena. Magnezij je važan jer održava zdravlje srca i krvnih žila te reguliše rad srca. Magnezij će pomoći kod smanjenja grčeva u mišićima uzrokovanih napornom tjelovježbom ili predmenstrualnim sindromom.

Vitamini B

Vitamini B uključuju razne skupine vitamina B (B1, B2, B3, B6, B7, B12) i svaki je važan za vaše tijelo, naročito ako želite povećati postotak mišićne mase. Vitamini B igraju ključnu ulogu u svemu, od formiranja i apsorbiranja proteina, proizvodnje energije do izgradnje zdravog živčanog sistema i razgradnje masti i ugljikohidrata.

Vitamin D

Naučnici ističu da je vitamin D jedan od najvažnijih vitamina. On popravlja raspoloženje, jača imunitet, povećava postotak mišićne mase, regulira mišićne kontrakcije i rast mišića. Također je važan za pravilan razvoj kostiju. Sve u svemu, vitamin D morate unositi putem prehrane ili izlaganja sunčevim zrakama.

Vitamin E

Šaka badema će vam osigurati proteine, zdrave masne kiseline, vlakna, ali i vitamin E. Antioksidativna svojstva ovog vitamina pomaže u oporavljanju stanične membrane od oksidativnog stresa, kao što je tjelovježba. Što se vaši mišići prije oporave, to ćete se vi moći prije vratiti svakodnevnoj tjelovježbi.

Možemo zaključiti da je neophodna raznolikost unosa materija, koje su neophodne za pravilan rast i razvoj, kao i snažno, mišićavo tijelo uz visok nivo energije. To sve možemo da dobijemo i uz upotrebu Wellness Oriflameovih proizvoda, posebno u ovom slučaju Wellness Paketa za muškarce i žene. Jedna vrećica u Wellness paketu osigurava optimalnu, dnevnu dozu neophodnih vitamina i minerala. Poseban akcenat stavljamo da su ovo certificirani i potpuno prirodni proizvodi.


Označeno , , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši