BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Začin koji spriječava rak i produžava život….svi ga imamo u domaćinstvu!

Ljudi koji redovno jedu ljutu hranu ne samo da produžavaju svoj životni vijek, već imaju manje izgleda da obole od teških bolesti kao što su rak, srčana i respiratorna oboljenja, tvrde naučnici.

believe-it-life-experience-brings-happiness-not-material-wealth

“Naša analiza ukazuje na vezu između konzumiranja začinjene hrane i dužine života, kao i smanjenog mortaliteta”, ističe se u studiji grupe međunarodnih istraživača, objavljenoj u časopisu British Medical Journal.

Višegodišnje posmatranje navika oko 500.000 Kineza starosti od 30 do 79 godina pokazalo je da su osobe koje su skoro svakodnevno jele začinjenu i ljutu hranu živele duže, te rijeđe oboljevale od smrtnih bolesti.

ljuta-papricica

“Naši rezultati potkrepljuju dosadašnja istraživanja koja su ukazivala na potencijalni zaštitni uticaj začinjenje hrane na ljudsko zdravlje”, ističu istraživači kineske Akademije medicinskih nauka i Univerziteta Oksford i Harvard.

Oni pretpostavljaju da glavnu ulogu ima kapsaicin, aktivna supstanca koja se nalazi u ljutim papričicama i koja ima antioksidantno i antiupalno dejstvo što pomaže u borbi protiv gojaznosti i pojave raka.


Označeno , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


One thought on “Začin koji spriječava rak i produžava život….svi ga imamo u domaćinstvu!

Komentariši


Vremenska prognoza