BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Jeo je ovu salatu i tvrdi da se izliječio od raka!

Jednom mladiću, prije desetak godina, dijagnostikovali su rak u trećoj fazi razvoja.

salata

 

On je odbio uobičajenu hemoterapiju i pokušao je da se izliječi zdravom hranom. Ovo je njegov recept za salatu, za koju tvrdi da ubija rak.

Kris Vark, saznao je da ima rak 2003. godine. Bio je na operaciji, a nakon toga je trebalo da ide na hemoterapiju, ali on je to odbio. Umjesto toga, odlučio je da se posveti zdravoj ishrani. Sada je 100 odsto zdrav.

Nakon što je počeo zdravo da se hrani, pokušao je da unosi u organizam što više enzima, minerala i vitamina. Kaže da su cijeđeni sokovi od voća i povrća najbolji načina da snadbijete organizam svim potrebnim nutrijentima.

Povrće, biljke i sjemenke su glavni sastojci njegove salate protiv raka. On izbjegava da jede meso i mliječne proizvode i tvrdi da je ova salata nešto najzdravije što postoji.

Povrće s tamnim listovima, poput špinata, nevjerovatno je bogato antioksidansima, koji mogu da zaustave slobodne radikale da naude organizmu. On tako će tvrdi da organizam luči različite enzime za varenje voća i povrća i da zato te namirnice treba jesti posebno.

Salata protiv raka:

Sastojci: špinat, pečurke, crveni luk, tikvice, bundeva, paprika, brokoli, celer, crveni kupus, avokado, alfalfa klice (mogu da se zamijene pšeničnim), sjemenke suncokreta, bademi, klice leblebije, klice “indijskog pasulja” (mung beans, Vigna radiata), klice crvenog ili zelenog sočiva, kiseli kupus.

Realfarmacy


Označeno , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši