BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Matična mliječ za predivnu kožu bez bora

maticna-mlijec-1

Sigurno ste već čuli za moćnu matičnu mliječ koja svojim iznimno hranjivim sastavom liječi mnoge zdravstvene nepogode. Pčele matice, čija se prehrana temelji isključivo na matičnoj mliječi, u prosjeku žive oko šest godina za razliku od pčela radilica koje žive svega 30 do 35 dana.

Matična mliječ sadrži razne aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, enzime, minerale i mnoge druge, a svakodnevna konzumacija matične mliječi može prevenirati od mnogih bolesti i povećati ukupnu razinu energije u tijelu.

Matična mliječ, koja se sve češće koristi u kozmetičkoj industriji, poznata je po svom antibakterijskom djelovanju. Upravo su aminokiseline u matičnoj mliječi zaslužne za mladolik izgled kože kod koje usporavaju proces starenja pa time i nastanak bora te su posebno korisne za pigmentacijske mrlje na koži.

Poznato je da aminokiseline utječu na izgradnju kolagena koji je vrlo bitan čimbenik kada je riječ o njezi kože jer ju čuva i održava njenu čvrstoću. Osim toga, matična mliječ ima iznimno svojstvo hidratacije koje je također potrebno kolagenu jer zahtjeva veliku opskrbu vode, dok koži zauzvrat daje elastičnost i baršunastu mekoću.

Matična mliječ djeluje i kao antioksidans, pa osim što štiti kožu od starenja, vrlo je pogodna i kod oštećenja nastalih djelovanjem UV zračenja kao i kod zacjeljivanja kože.

Ona se preporučuje i osobama s kožnim bolestima, a napredak se najčešće vidi kod rozaceje, seboreje i masne kože.

Isto tako, istraživanja su pokazala kako matična mliječ potiče razvoj kožnih lezija sličnih atopijskom dermatitisu, a odlično djeluje i na kosu i nokte koje održava i jača.

Matična mliječ se kao potpuno prirodni dodatak preporučuje svima koji žele spriječiti nastanak bora ili smanjiti već postojeće bore, osobama koje neprestano vode brigu s pigmentacijskim mrljama i aknama, a ponajviše onima koji žele samo najbolje za svoju kožu.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši