BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Oriflame Wellness: Očistite jetru od kamenca bez operacije

Da bismo bolje funkcionisali i imali bolju apsorpciju Oriflame Wellness proizvoda, odnosno da bismo sve ono što konzumiramo poslali na mjesta kojima su minerali, vitamini, omega 3 masne kiseline i ostalo iz naših preparata neophodni, mi bismo trebali očistiti jetru od kamenca po metodi dr. Clarka. Za to će vam trebati 2 dana i ne puno ulaganja i muke. Dobrobiti su velike i poslije toga biste se trebali osjećati bolje i poletnije.

jetraa

Za čišćenje jetre trebat će Vam:

gorka sol

(4 km)

50 grama (ne nabavljati preko interneta, nego u specijaliziranim ljekarnama!)
* osobe koje pate od niskog tlaka ne smiju koristiti gorku sol. Umjesto toga, mogu koristiti klistir prema metodi G.Malahova
maslinovo ulje

(5 km)

1/2 šoljicu (1.5 dl), uzmite svijetlo ulje – lakše ga je popiti
svježi crveni grejp (1 km) 1 veliki ili 2 mala, dovoljno da se iscijedi 2 dl soka

Za čišćenje jetre odaberite dva slobodna dana. Na dan čišćenja jetre nemojte uzimati nikakve lijekove, vitamine i kapsule.

Vrijeme je ovdje vrlo važan faktor za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10-15 minuta.

Plan čišćenja jetre

jetra

Ulijte pola šalice maslinovog ulja u posudu sa poklopcem. Dodajte sok grejpa. Čvrsto zatvorite posudu i mućkajte dok smjesa ne postane vodenasta.

Ako treba, posjetite kupaonu jednom  ili više puta čak iako zakasnite na vaše piće u 22:00 sati. Nemojte kasniti više od 15 minuta.

jetraaa

22.00

Sada trebate popiti napitak koji ste pripremili (maslinovo ulje i grejp). Napitak trebate popiti stojeći, u 5 minuta (15 min. za slabe i starije osobe).

Nakon što ste popili napitak, odmah legnite. Ako tako ne napravite možete spriječiti kamenac da izađe. Legnite ravno na leđa sa uzdignutom glavom na jastuku, ili na lijevi bok.

Pokušajte da budete potpuno mirni barem 20 minuta. Mislite na to što se sada dešava u vašoj jetri. Možda ćete osjetiti kamenac kako putuje kroz vaše kanaliće.

Nećete osjetiti nikakvu bol, jer zahvaljujući gorkoj soli kanali su otvoreni.

Pokušajte zaspati. Tokom noći ležite što više na lijevom boku. Nemojte se dizati iz kreveta.
Sljedeće jutro (poslije 6.00)

Nakon dizanja (ne prije 6.00) popijte treću dozu gorke soli. Ako osjetite mučninu, čekajte da ona prođe i onda popijte gorku sol. Otiđite natrag u krevet.

2 sata kasnije  (oko 8)

Popijte zadnju dozu gorke soli (3/4 šalice). Vratite se u krevet.
2 sata nakon toga (oko10)

Možete jesti. Počnite s voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedite nešto voća. Sat vremena nakon toga možete jesti laganu hranu. Do večere trebali bi se osjećati oporavljeno.

Čestitamo! Izvadili ste kamence bez operacije.

Tokom ovog dana ćete vjerojatno puno puta otići na WC. Uzmite lampu i potražite zelene kamence u školjci. To je pravi kamenac, a ne ostaci hrane, jer žuč iz jetre je zelena, poput graška. Izmet će potonuti, a kamenci će plutati zato što se u njima nalazi holesterol.

Ponekad su prohodi puni holesterola, koji se još nije formirao u okrugle kamenčiće. Ostaci kristala holesterola zelene boje će isto plutati u vodi.

Obično je jetra prepuna kamenca, zbog toga trebate ponoviti čišćenje za 2 sedmice.

P.S. Metoda je ispitana i sigurna. Wellness Oriflame je uz vas. Budite mi vedri i nasmijani do sljedećeg susreta.

P.S. Metoda je preuzeta sa www.alternativa za vas. Voli vas i duboko cijeni vaš dr.sc. Almir Popo, Wellness savjetnik.


Označeno , , , , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši