BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


8 načina da ubrzate metabolizam i izgubite neželjene kilograme

metab

Sa samo nekoliko promjena koje treba da unesete u svoju dnevnu rutinu, učinićete da se vaš metabolizam ubrza, masti brže tope pa je samim tim i gubitak kilograma zagarantovan.

(1) Napravite zalihe zelenog čaja: Pored toga što je ovaj napitak poznat i po svojoj djelotvornosti  u borbi sa rakom, zeleni čaj pomože i u ubrzavanju metabolizma. Dvije šolje zelenog čaja dnevno mogu da vam pomognu u sagorjevanju masti.

(2) Povećajte unos gvožđa: Potrudite se da makar jednim obrokom dnevno unesete gvožđe u svoj organizam i na taj način svojim ćelijama obezbjedite potrebnu dozu kiseonika. Neke od namirnica koje u sebi sadrže visok nivo gvožđa su, crveno meso, piletina, razne vrste žitarica, spanać… Prvi simptomi koji mogu da ukažu na gubitak gvožđa u organizmu su umor i slabost.

(3) Hidratacija organizma: Rednovna hidratacija organizma je osnova svih dijeta. Naradvo, ovo ne znači da vodu pijete samo ako ste na dijeti nego da to činite i mimo nje. Lekati savetuju da minimalan dnevni uvos vode treba da bude litar i po.

(4) Trening snage: Ovaj vid treninga je najbolji u borbi za eliminisanje viška masti iz organizma. Što više mišića aktivirate tokom treninga, više ćete masti sagorjeti. Naravno, ne treba pretjerivati ni sa težinom tegova ni sa brojem ponavljanja jer možete da oštetite mišić. Umjerenost je ključ svega.

(5) Doručak je obavezan: Većina vas se ne pridržava ove zdrave navike, što negativno utiče na rad metabolizma. Nedavna istraživanja su pokazala da ako želite da doručak utiče na ubrzavanje vašeg metabolizma, treba da obratite pažnju na to šta jedete za isti. Doručkujte zdravo.

(6) Što više proteina: Hrana visoka proteinima, riba, pileće bijelo meso, pomoći će vam u vašoj borbi sa sagorevanjem viška masti. Visoko-proteinska hrana u sebi takođe sadrži visok nivo aminokiselina koje pomažu u razvijanju vašeg mišićnog tonusa, ubrzavaju metabolizam tope masti i daju osjećaj dugotrajne sitosti.

(7) Jedite što više banana: Ovu namirnicu većina osoba koje su na dijetama izbegavaju što je pogrešno. Jedna veća banana ima skoro 500 miligrama kalijuma, a on pozitivno utiče na razmjenu tečnosti na ćelijskom nivou, pa samim time može da ubrza bazni metabolizam.

(8) Oslobodite se stresa: Hormon kortizol, koji se luči kada ste pod stresom, doprinosi gojenju, naročito na stomaku. S godinama se, nažalost, gubi sposobnost čoveka da se izbori s viškom kortizola. Dakle, odgovor na gomilanje kilograma u srednjim godinama glasi, naučite da se opustite i relaksirate. Jedan od načina je da uživate u mirisnoj kupki.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši