BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Energetska bomba uz samo par sastojaka

 

energija_2_1333119909_670x0Ove zime  ćete pucati od zdravlja i energije ukoliko budete sebi napravili ovaj eliksir. Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije. U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi.

Ova vitaminska bomba i ljekoviti eliksir izuzetno je dobar i proveren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike.

Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan!

Za pripremu ove vitaminske bombe, vam je potrebno:

– 200 ml meda

– 200 gr oraha

– 200 gr suhog grožđa

– 200 ml soka od mrkve

– 200 ml soka od cvekle

– 2 limuna

Priprema: Operite 2 limuna. Rasjecite ih na pola i izvadite sjemenke. Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre.
U smjesu mljevenog limuna dodajte med, cijeđeni sok od cvekle i sok od cijeđene mrkve. Promješajte. Posle u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suho grožđe. I ponovo sve promješajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smjese.

Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru.

Primjena: Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku, prije svakog obroka. Nema neželjenog dejstva, osim povećanja energije. Nakon sedmice ili dvije konzumiranja, provierite krvnu sliku i prijatno se iznenadite.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši