BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Isprobajte eliksir mladosti za svaku ženu

lift

Sigurno ste primjetili da postoje žene koje izgledaju 10 ili 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima, i vi možete biti takve.. tajna je u ovom eliksiru.

Da li ste znali da postoje prirodne i efektivne metode podmlađivanja i da u stvari ne treba koristiti skupe kozmetičke preparate i još skuplje i rizičnije hirurške zahvate?

Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura.

Najbolje je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju iznenađujuće rezultate: Pravilna ishrana, odgovarajuća fizička aktivnost, prirodna njega i duhovno zadovoljstvo.

Eliksir mladosti – recept:

100 ml lanenog ulja, 2 srednja limuna, 1 velika glavica bijelog luka, 0,5 kg meda.

Priprema i upotreba: Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore izmiksajte u blenderu. Samlievenu smiesu pomiešati sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promiešati. Smiesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata prije jela.

Na koji način ova smiesa podmlađuje organizam?

Laneno ulje je biljni hormon; lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).
Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove. Bijeli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši