BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako se riješiti strija

 

strije-zena-trbuh

Zapravo, strije se mogu pojaviti na apsolutno svim dijelovima tijela, na kojima se lakše talože masnoće. Pa ukoliko primijetite da ubrzano dobivate na težini, ne uklanjajte mogućnost da vam sa kilama mogu doći i strije.

Kada se koža ubrzano širi, gubi elastičnost i strukturu, zbog čega se ne može tako brzo prilagoditi. Kada se jednom pojave strije, nemoguće ih je ukloniti, jedino što možete napraviti je umanjiti njihovu vidljivost.

Kada u srednjem dijelu kože dođe do pucanja vlakana, nastaju strije, kako se puknuta vlakna više ne mogu spojiti, strije ostaju trajno na koži. Strije mogu biti različite dubine i širine, a izgledaju poput brazdi na koži. One mogu biti roze, crvene ili ljubičaste boje.

Prilikom pojavljivanja strija na koži, koža može peckati i svrbjeti na mjestima gdje su se pojavile. Nakon nekog vremena se strije izjednačavaju sa ostatkom kože, te postaju za nekoliko nijansi svjetlije od ostatka boje kože. Zbog svjetlije nijanse strije ostaju vidljive na koži.

Mnogim se osobama već u pubertetu razviju strije na koži, zbog čega se osobe ne mogu u potpunosti opustiti. U raznim drogerijama se mogu kupiti kreme protiv strija koje kožu mogu učiniti elastičnijom i mekšom, ali ne mogu u potpunosti ukloniti strije.

Osobe koje su genetski skloni dobivanju strija, ili ih već imaju na nekim dijelovima kože, trebale bi jesti hranu koja sadrži cink, i vitamine C i E. Mjesta na kojima se nalaze strije ili koja su podložna pojavi strija, treba njegovati masažnom rukavicom tako da se masažom potakne cirkulacija na tim mjestima.

Svaki dan na kožu trebate nanositi hidratantne kreme koje će nahraniti i revitalizirati kožu, te uz koje će koža svakim danom postajati sve elastičnija.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši