BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Najbolja njega očiju

njega-ociju

Zavodljiv i bistar pogled je ono što obara s nogu. Kada se ujutro pogledate u ogledalo i vidite vrečice ispod očiju, podočnjake ili borice, najradije biste se vratili u krevet. Kako biste imali lijepo i njegovano područje ispod očiju, s njegom biste trebali započeti već u dvadesetim godinama, a najkasnije sa 40.

No budite sigurni, što kasnije počnete, to ćete imati više posla s tim područjem. Stoga, neka njega područje oko očiju što prije postane dio vaše jutarnje i večernje higijene. Ukoliko ste kupili kremu za područje oko očiju, bitno je pravilno je nanijeti. Nikad se ne nanosi na kapke, već samo na područje ispod očiju!

Isto tako, nemojte trljati područje oko očiju, već samo nanesite malo kreme na vršak prsta te nanesite nježno tapkajući područje oko očiju, počevši od unutarnjeg očnog kuta pa prema vanjskome.

Bore oko očiju možete ublažiti jednostavno ako na tu kožu redovito položite dvije male gaze natopljene maslinovim ili bademovim uljem te ostavite da djeluju 20 minuta. Ukoliko vas pak svako jutro muči problem s podočnjacima i suznim očima, polažite naizmjence hladne pa tople obloge na kapke.

Isto tako, u slučaju podočnjaka pomoći će dvije ploške krastavca položene na oči, a ispod vidno nateklih ociju dvije deblje ploške hladnog avokada.

Krema protiv bora

Bilo bi dobro da napravite sami kremu protiv bora, koja je jednakog djelovanja kao i skupi preparati. Za nju nam je potrebno samo malo ulja slatkog badema i malo lanolina. Nekoliko kapi ulja potrebno je staviti u manju količinu lanolina i dobro promiješati. Krema ima svojstvo noćnog djelovanja, pa je prije spavanja nanosite na područje ispod očiju.

Umivanje pripravkom od očajnice

Očjanica je biljka protuupalnog djelovanja, a od davnina se koristi kao učinkovito sredstvo za tegobe s očima, kao što je ječmenac. Optimalno za osvježavanje očiju je ispiranje svježim pripravkom od očajnice 1-2 puta mjesečno, a u slučaju akutne upale i češće.

Potrebno nam je samo 1/2 čajne kašikice očajnice i 1/8 litre vode. Vodu s biljkom ostavite kuhati 10 minuta. Nakon toga ocijedite i pričekate da pripravak postane mlak, te prelijete u zdjelicu. Oprezno isperite oči te ih posušite vatenim jastučićem lagano tapkajući po očima.

Kako bismo postigli savršeni cjelokupan izgled oka, ne smijemo zanemariti trepavice i obrve. Za njegu trepavica, potrebno je vrhom prsta povremeno nanijeti malo maslinova ulja s donje strane trepavice. Što se obrva tiče, tek povremeno češljanje, od unutarnje strane prema vanjskoj je sva njega koja im je potrebna. Tako se postiže sjaj trepavica.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši