BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


NutriComplex za kosu i nokte – njega iznutra

Kako brižno njegujemo kožu lica i tijela, tako bismo se trebali odnositi i prema kosi.
Osim njege izvana, bitna je i njega iznutra, kako bismo nahranili folikul koji je odgovoran za zdravlje kose. Zato bi prehrana trebala sadržavati namirnice bogate vitaminima B i E (pšenične klice, zobene mekinje ili pahuljice, zelje, leća, lješnjaci, orasi, soja, pivski kvasac, sjemenke lana). S obzirom na užurbani tempo života, na žalost ne unosimo dovoljno hranjivih namirnica, pa je iste neophodno unjeti putem suplemenata. Upravo jedan takav suplement, na našem tržištu nudi Oriflame. Optimalna kombinacija vitamina i minerala neophodnih za savršen izgled vaše kose i noktiju.

11390544_840328552682165_8334946802750963521_n

U dermatološkoj praksi česti su problemi s kosom i tjemenom. Smetnje koje osobe često navode su iritacija vtjemena, svrbež, crvenilo, katkad bolnost i, naravno, pojačano ispadanje kose.Prema istraživanjima, 75 posto prosječnih žena u dobi od 25 do 50 godina usluge frizera koristi stalno ili povremeno. Neke od proizvoda za održavanje higijene i njege kose navodi da koristi 89 posto žena. Dodatke prehrani za poboljšanje rasta kose uzima samo tri posto žena.

Nokti također mogu biti ogledalo događanja u organizmu. Česta je pojava sivih i lako lomljivih noktiju, no postoji cijela paleta dijagnoza stanja na noktima, čiji se izgled uklapa u brojne dermatološke dijagnoze koje zahtijevaju dodatnu obradu.
Svi problemi koji nam se javljaju na kosi, koži i noktima zahtijevaju da pored korištenja preparata moramo početi djelovati i iznutra.

Uz primjenu lokalnih preparata, bitno je povremeno “nahraniti” kožu, kosu i nokte preparatima u vidu tableta koje sadrže minerale i vitamine. Važni sastojci tih preparata jesu antioksidansi, kao što su vitamin C, vitamin E i cink, koji su bitni za normalno funkcioniranje ćelija.

23473

Nema instant rješenja

Svako godišnje doba zahtijeva specifičnu njegu kože. S obzirom na pojačano izlaganje suncu, kožu treba zaštititi ne samo ljeti, nego i tijekom zime, posebice na zimovanju i za boravka na visokim nadmorskim visinama, kao i s pojavom prvoga proljetnog sunca.

Osobe koje nemaju problema s kožom, nastavljaju njegovati kožu kozmetičkim pripravcima, a one koje imaju bilo koji od navedenih problema s kožom trebaju potražiti savjet dermatologa i prema uputama nanositi preparate iz domene dermatološke kozmetike (na kožu, kosu ili nokte). Dok se rezultati s kožom mogu postići već nakon mjesec dana, rješavanje problema s kosom i noktima zahtijeva najmanje tri mjeseca, i to zbog posebnosti fizioloških procesa. Stoga treba naglasiti da ne postoje instant rješenja, nego da je to proces koji traje. Imajte na umu da promjene na koži, kosi i noktima nisu nastale preko noći, pa se tako ne mogu ni riješiti.

NutriComplex za kosu i nokte iz Oriflame kompanije  sprečava gubitak kose i osigurava esencijalne hranjive tvari za kosu i nokte. Kosa izgleda punije i raskošnije, a nokti postaju jači. Preporučena doza je 2 tablete jednom dnevno tokom najmanje tri mjeseca.

 


Označeno , , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši