BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


ORIFLAME PROIZVODI I DIJABETES

Poznato je kako šećerna bolest ili dijabetes tipa 2 može da zakomplikuje život onih koji žive sa tim.

dijabetesOno što nas interesuje je to da li možemo da preporučujemo ljudima koji imaju šećernu bolest da koriste naše proizvode iz Oriflame od Wellnessa,posebno Natural balance shake. Prije nego odgovorimo na ovo pitanje reći ćemo par riječi o dijabetesu tipa 2.

Vaše tijelo koristi glukozu (šećer u krvi) kao izvor energije. U normalnim uslovima se inzulin oslobađa tek onda kada je u tijelu prisutna glukoza. Inzulin tjelesnim ćelijama govori da iskoriste glukozu. No, ponekad su ćelije otporne na inzulin i ne primaju glukozu. Nakon nekog vremena razina glukoze u krvi postaje toliko visoka i počinju se stvarati svi potrebni uslovi za nastanak dijabetesa tipa 2.

Uz sve to, osobe, koje su otporne na inzulin su vrlo često otporne i na hormon leptin. On je taj koji šalje signale mozgu da ste pojeli dovoljno i da ste siti. Dosadašnja istraživanja su pokazala da je cjelodnevno sjedenje vodeći faktor rizika za nastanak dijabetesa tipa 2. Ovaj problem možete riješiti tako da nekoliko puta u danu uzimate kratke pauze i prošećete. Donosimo vam savjete pomoću kojih ćete povećati razinu aktivnosti tijekom dana.

Hodajte kada god imate priliku

Svaku priliku za hodanje iskoristite. Ako živite blizu radnog mjesta, prošećite se i nemojte ići autom. Dosadašnja istraživanja su pokazala da je tek 20 minuta hodanja dnevno dovoljno da poboljšate svoje zdravlje.

Neka vaše pauze budu aktivnog tipa

Svaki put kada radite pauzu, potrudite se da ona bude aktivnog tipa. Krećite se ili barem stojite. Najgore što možete napraviti je sjediti. Ako imate priliku, izađite na svježi zrak i prošećite nekoliko minuta.

Vježbajte umjesto gledanja televizora

Vrijeme koje provodite gledajući televizor iskoristite za vježbanje. Zapravo, istovremeno možete raditi obje radnje, a na taj način smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Iako je svaka fizička aktivnost tokom dana dobrodošla, ne zaboravite da su redovni kvalitetni treninzi ipak najvažniji za prevenciju niza bolesti. Stručnjaci preporučuju da svaki dan vježbate barem 30 minuta umjerenim intenzitetom.

wellness-by-oriflame-sejk-300x300

Natural balance shake, fizička aktivnost i šećerna bolest

Kao što je gore rečeno prevencija za većinu bolesnih stanja, kao i za opće zdravlje je redovna fizička aktivnost. Mi u Oriflameu maksimalno podržavamo sve oblike kretanja uz uzimanje vrhunskih dodataka ishrani kao što je Wellness paket i Natural balance shake, koji reguliše apetit, poboljšava koncentraciju i daje tijelu materije koje u svom sastavu imaju idealan omjer proteina, masti i ugljenih hidrata. Uslijed unosa shakea nivo šećera u krvi ne raste naglo, kao što je to slučaj sa mnogim namirnicama, tako da osobe koje pate od ove bolesti mogu slobodno da ga konzumiraju i da pri tome ne osjećaju potrebu za jelom. Napominjemo da je Glikemijski indeks u NBS-u 28, što je znatno niže od onoga što te osobe ne bi smjele konzumirati.

Umjesto zaključka

Oriflame je ozbiljna kompanija koja se bavi samo provjerenim proizvodima i koja u svojoj strukturi upošljava vrhunske stručnjake iz domene ishrane, nutricionizma i nauke o zdravlju. Mi slobodno možemo da konzumiramo i preporučujemo ove jedinstvene i vrhunske proizvode, bez straha od negativnih posljedica po zdravlje. Dapače, svakoga dana nam se javljaju konzumenti koji imaju svoju priču o učinkovitosti istih.

Često pitanje da li ljudi koji imaju dijabetes smiju da koriste Natural balance shake, sigurno je DA-SMIJU, bez ikakvih mogućih negativnih konotacija. Uz to bi im još preporučili što više fizičke aktivnosti, manje gledanja televizora i što više odlazaka u prirodu uz konzumaciju proizvoda od Wellness by Oriflamea.

S poštovanjem uz mnogo sreće i zdravlja,

vaš stručni saradnik dr.sc Almir Popo u saradnji sa Oriflameom.


Označeno , , , ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši