BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Ovaj začin efikasno snižava krvni pritisak

cimet

I začini mogu biti odličan saveznik u regulisanju krvnog pritiska i popravljanju opšteg zdravstvenog stanja.

Imate problema s visokim krvnim pritiskom? Morate hitno da mjenjate prehrambene navike. Obavezno smanjite unos soli i masnoća te povećajte unos vode i zdravih namirnica poput žitarica, voća i povrća. Uz već poznate namirnice, u borbi protiv tihog ubice dobro može poslužiti i cimet. Karakteristika ovog začina je da odlično prija uz pitu od jabuka, ali koristan je i za kontrolu krvnog pritiska.

Dovoljno je ubaciti nekoliko grama cimeta u svoju dnevnu ishranu, čime ćete lakše kontrolisati visoki krvni pritisak. Možete ga kombinovati i s čajevima i napitcima, a možete ga staviti i u jogurt i posuti po voćnoj salati.Brojne studije potvrdile su kako sistolički odnosno gornji i dijastolički, odnosno donji pritisak kod odraslih osoba smanjuje mirisni cimet.

“Svakako bih preporučio uvrštavanje cimeta u svakodnevnu ishranu, ali neće vam samo to pomoći u smanjenju krvnog pritiska. Ishrana treba biti prilagođena zdravstvenom stanju organizma, a neophodna je i redovna fizička aktivnost jer nju ni jedan začin ne može da zamjenii”, izjavio je autor knjige “The SooperfoodsRr Diet”, Vendi Brazilian.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši