BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Prednosti suhog četkanja kože tijela

Woman_Dry_Brushing

Suho četkanje kože je sve popularnija tehnika u svijetu, koja stimulira cirkulaciju tijela i limfnog sustava te omogućava da se tijelo riješi viška vode i toksina, potičući time unutarnju detoksifikaciju organizma.

Ova tehnika korištena je već godinama u Skandinaviji i Rusiji, a danas je sve zastupljenija kao tretman u SPA centrima.

Suho četkanje (engl.- dry brushing)  podrazumijeva četkanje površine kože mekom, suhom četkom od prirodnih vlakana, koju je moguće pronaći u prodavaonicama prirodne kozmetike. Vrlo je važno da četka ne sadrži sintetička vlakna jer su ista pregruba i mogu uzrokovati oštećenje kože. Za vidljive rezultate potrebno je suho četkanje kože uključiti u dnevnu rutinu, ujutro prije tuširanja ili navečer.

Prednosti suhog četkanja kože tijela

  • Eksfolijacija tijela – kako starimo tijelo postaje manje efektivno u odbacivanju viška kože. Uklanjanjem odumrlih slojeva i stanica kože omogućavamo stimulaciju žlijezda koje proizvode više vlage i time osiguravaju mlađi i svježiji izgled kože.
  • Celulit suhim četkanjem ubrzava se metabolizam te oslobađaju masne naslage ispod kože, što pozitivno utječe na smanjenje celulita.
  • Stimuliranje limfnog sustava – masažnim pokretima također se stimulira i potiče cirkulacija krvi te funkcija limfnog sustava.
  • Osim toga, suho četkanje jača imunološki sustav, povećava tonus mišića i poboljšava teksturu kože, što pomaže u sprječavanju prijevremenog starenja.

Postupak suhog četkanja kože

 

  • Suho četkanje poželjno je raditi jednom dnevno. Kao što i sam naziv upućuje uvijek se četka suhom četkom načinjenom od prirodnih vlakana na suhu kožu. Nakon četkanja potrebno je tuširanje kako bi se uklonile odumrle stanice.
  • Postupak četkanja treba započeti kombinacijom kružnih i ravnih pokreta u smjeru prema srcu počevši od stopala. Nije preporučljivo suho četkanje lica.
  • Treba izbjegavati prejaki pritisak i ribanje kože prilikom masiranja kao i četkanje oštećenih dijelova kože, intimnih dijelova ili proširenih vena.
  • Postupak suhog četkanja može trajati do 10-15 min, sve ovisi o vama.
  • Prilikom tuširanja dobro je mijenjati temperaturu vode od toplije prema hladnoj kako bi se dodatno potaknula cirkulacija i dotok krvi prema vanjskim slojevima kože.
  • Po završetku navlažite kožu maslacem za tijelo ili uljem. Ovisno o potrebama vaše kože možete koristi razna ulja: kokosovo ulje ili bademovo ulje za hidrataciju ili pak ulje lješnjaka i bršljana za celulit.

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši