BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Spriječite rak: Napravite čudesnu mješavinu tri začina!

prah

Doktorica Carolyn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi tri lako dostupna začina.

Andersonova je, kako kaže, do svojih saznanja došla istražujući dvije hiljade godina staru tradiciju upotrebe ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a čiji su rezultati potvrđeni i u zapadnim medicinskim istraživanjima.

Doktorica je istakla da ukoliko koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema opasnosti da obolite od raka. Ta tri čudotvorna začina su kurkuma, maslinovo ulje i biber.

Pomješajte četvrtinu kašike kurkume s pola kašičice maslinovog ulja i dodajte prstohvat mljevenog bibera. Sve zajedno dobro promiješajte.

Dobijene smjesu možete da koristite kao dodatak salatama i jelima, ali je možete konzumirati i samu.

Ukoliko je dodajete u obroke koji se termički obrađuju tada smjesu u hranu stavite na samom kraju kako se ne bi prekuvala. Ukoliko je jedete samu, možete je ublažiti s malo vode. Unosite je u organizam svakodnevno i što češće.

„Sve je u kurkumi. Njene antiupalne sposobnosti su nevejrovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak koji je učinkovitiji za smanjenje upala od kurkume” – tvrdi Andersonova.

Istraživanja su pokazala kako kurkuma sprečava rak debelog crijeva, prostate, mozga i karcinom dojke.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši