BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Šta jesti kada se razbolite?

-muskarac-bolest

Adekvatna prehrana za vrijeme prehlade vrlo je bitna kako bi sama prehlada bila lakše podnošljiva i kraćeg trajanja. Pogledajte listu najboljih namirnica za konzumaciju kada se osjećate bolesno.

Puno tečnosti

Uobičajeno je da nemate apetit ili ne možete jesti čvrstu hranu kad ste bolesni, ali bi trebali paziti da ipak unosite dovoljno tekućine. Pijte zeleni čaj za jačanje imunološkog sistema te dodajte kašikicu meda ako vas boli grlo.

Ako imate probleme sa želucem, popijte čaj od nane ili đumbira. Također možete iscijediti narandžu za dobivanje što više vitamina C.

Lako probavljive bjelančevine

Uzimanje dovoljno proteina je iznimno važno bili vi zdravi ili bolesni. Proteini jačaju vaše tijelo, tako da će vam pomoći da lakše preživite bolesno razdoblje.

Budući da vaš želudac vjerojatno neće moći podnijeti odrezak, odaberite lako probavljive proteine koji uzimaju malo ili nimalo vremena za pripremu, kao što su jaja ili običan jogurt.

Agrumi

Agrumi poput naranče, grejpa, limuna i limete sadrže flavonoide koji povećavaju imunološku aktivnost organizma.

Povrće

Glutation je snažan antioksidant koji se uspješno bori protiv infekcija. Možete ga pronaći u povrću poput brokule, kelja i kupusa.

Supe

Supa će spriječiti dehidraciju organizma i lako se probavlja. Pojedite juhu koja sadrži komadiće povrća i žitarice (npr ječam) za dodatne vitamine i hranjive tvari. Vruća supa će održavati tijelo ugrijanim i otvoriti sinuse.

Hrana bogata vitaminima B6 i B12

Vitamini B6 i B12 su nutrijenti koji iscjeljuju, a dobiti ih možete ako konzumirate ribu, sojino mlijeko, žitarice, špinat i puretinu.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši