BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


5 razloga zašto vaša koža izgleda starije

starija

Jeste li se ikada pogledali u ogledalo i pomislili kako izgledate staro za svoje godine? Mi jesmo. Postoje brojni krivci za brzo starenje kože, a mi vam donosimo nekoliko mogućih:

Stres

Stres je prirodni dio života, ali previše vas lišava hranjivih tvari koje su neophodne za zdravu kožu. Kada smo pod stresom, tijelo koristi razne hranjive tvari, uključujući magnezij i vitamin C za stvaranje hormona stresa kortizola. No, magnezij i vitamin C su od vitalnog značaja za sintezu kolagena.

Prirodno rješenje: Ako ste pod stresom, uzmite 1.000 do 2,0000 mg vitamina C, 400 mg magnezija i B kompleksa vitamina dnevno.

Hormoni

Stalno se hranite rafiniranim ugljikohidratima i šećerom da bi podigli raspoloženje? Zapravo ćete se osjećati još gore i uz to ćete poremetiti razine hormona inzulina. Slatkiši u tijelu pokreću upale i proizvodnju enzima koji razgrađuju kolagen i elastin, što dovodi do stvaranja bora na koži.

Ova prehrana također može poremetiti razine estrogena i testosterone.

Prirodno rješenje: Izbacivanje šećera i škroba trebao bi biti vaš prvi potez ako želite vratiti hormonalnu ravnotežu. Napravite prostora u svojoj prehrani za svježe cjelovite namirnice koje istinski njeguju kožu.

Nekvalitetan san

Kada nedovoljno spavate ili san nije dubok, možete poremetiti opravak tijela, a s time i proces pomlađivanja kože.  Loš san također povećava proizvodnju grelina, hormona gladi. Ako ne spavate više od šest sati, grelin će se povećati, a vi ćete se probuditi gladniji. Grelin aktivira želju za ugljikohidratima.

Prirodno rješenje: Prije spavanja meditirajte 10 minuta da smirite svoj um i uzmite 400 mg magnezija. Jedno istraživanje iz 2012. je pokazalo da uzimanje dnevne doze magnezija poboljšava kvalitetu sna.

Alkohol

Sa dolaskom praznika dolaze i proslave na kojima uvijek ima alkohola. Imajte na umu da alkohol dehidrira tijelo i iscrpljuje zalihe vitamina B i magnezija, koji su vam potrebni za lijepu kožu.

Prirodno rješenje: Na sljedećem tulumu prestanite piti nakon drugog ili trećeg pića i nastavite piti vodu. Prije nego što odete u krevet, uzmite vitamin B koji će pomoći da se alkohol razgradi, plus magnezij.

Premalo masnoća u prehrani

Ako je vaša koža vrlo suha i pahuljasta, možda vam nedostaje masnoća u prehrani. Naše stanične membrane, uključujući i naše stanice kože, su izrađene od zasićenih masti, a znamo da su omega-6 masne kiseline i Omega-3 masne kiseline vrlo bitne.

Prirodno rješenje: Koristite kokosovo ulje te chia i konopljine sjemenke. Ubacite kašikicu kokosovog ulja u svoj jutarnji smoothie, sjemenke konoplje u salatu, a chia sjemenke u puding.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši