BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Tako jeftino, a tako djelotvorno..

jogurt-kosa

Izbjelite zube, oporavite ispucale ruke, osvježite lice, a sve to uz pomoć jogurta. Jogurt ima umirujuće svojstvo na kožu i kosu i izuzetno je dobar kao maska za uljepšavanje. Donosimo vam pet primjena jogurta, a sve u službi ljepote:

  1. Za ljepšu i gušću kosu

Istraživanja su pokazala kako jogurt pomaže pri smirivanju nadraženog i suhog vlasišta te podstiče rast kose. Nakon šamponiranja, nanesite običan jogurt na kosu i ostavite 5 minuta, a zatim dobro isperite.

  1. Izbjeljivanje zuba

Ljubitelje jogurta će sigurno oduševiti činjenica da ovaj napitak može prirodno izbjeliti zube. Svaki dan utrljajte malo jogurta na zube, sačekajte nekoliko minuta, a zatim isperite vodom. Prve rezultate videćete već nakon nekoliko nedelja.

 

  1. Piling za lijepu kožu

Pomješajte 4 velike kašike jogurta sa kašikom šećera i tom smjesom dobro istrljajte tijelo pa isperi. Piling će ukloniti mrtve ćelije, a jogurt će dobro hidrirati i omekšati kožu.

  1. Ultimativna anti-age maska

Pomješajte kašiku jogurta sa kašičicom meda i kašičicom svježeg limunovog soka pa nanesite na lice. Pričekajte 10 minuta i zatim dobro isperi. Ponavljajte ovu kuru jednom nedeljno.

  1. Pakovanje za glatke ruke

Pomješajte 2 kašike jogurta sa kašičicom meda i tu smjesu utrljajte u ruke i zanoktice. Ako imate plastične rukavice, stavite ih na ruke kako bi pakovanje bolje djelovalo. Nakon 15 minuta isperite i nanesite običnu hidrantnu kremu


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši