BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kad je idealno vrijeme za tuširanje…

tusiranje

Nekoliko puta pisali smo o tuširanju, njegovom značaju za zdravlje i idealnom vremenu za odlazak pod tuš. Najčešće u komentarima ste tvrdili da je vrijeme zapravo stvar afiniteta, ali stručnjaci se ne bi složili sa vama. I oni su se bavili ovom temom i sastavili su tabele koje jasno pokazuju da treba da vodimo računa o dobu dana kada se tuširamo.Pogledajte tabele i pronađite koje je vaše idealno vreme za tuširanje:

TUŠIRAJTE SE UJUTRU AKO…

 

…imate kreativni problem koji želite da riješite Dok se tuširate, ne možete raditi ništa drugo, što znači da se tada bolje fokusiramo na rješavanje problema.
…se depilirate brijačem svaki dan Koža će biti zategnutija i manje suha, što je slučaj tokom večeri, a i noge će biti manje natečene, pa je jutro idelano vrijeme za brijač.
…ako se teško budite Tuš, posebno hladnijom vodom, razbudiće vas bolje nego kafa.

 

TUŠIRAJTE SE UVEČE AKO…

 

..vas muči nesanica Topla voda umirujue i uspavljuje, a njeno umirujuće dejstvo možete pojačati nanošenjem mlijeka za tijelo s nekim umirujućim mirisom poput lavande, ruže ili pačulija.
…imate masnu kožu  

Istraživanja su pokazala kako je koža najmasnija u jedan sat popodne, što znači da će se do spavanja na njoj nakupiti mnogo prljavštine koja može da začepi pore. Klasično umivanje je odlično, ali ipak je tuš taj koji će otvoriti i očistiti pore. Ukoliko imate mješovitu ili masnu kožu idealno vrijeme za tuširanje je nakon skidanja šminke i prije nanošenja kreme.

 

TUŠIRAJTE SE SVAKI DRUGI DAN AKO…

 

…imate osetljivu kožu Osobe sa osetljivom kožom ne bi trebalo da se tuširaju svaki dan. Zapravo, svaki drugi dan bi bilo idealno. Posebno bi trebalo da izbjegavaju vruću vodu koja kožu dodatno isušuje i time podstiče crvenilo.

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


One thought on “Kad je idealno vrijeme za tuširanje…

  1. Kad je idealno vrijeme za tuširanje… - Kameleon M&Mjan 9, 2016 u 12:52Odgovori

    […] Nastavite čitati… […]

Komentariši