BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Odgodite pojavu bora….

Starenje kože lica

Mlada koža ima nevjerojatnu sposobnost obnove i regeneracije. Svakih 10 do 14 dana sve površinske stanice su zamjenjene. No kako vrijeme odmiče ovaj proces se od ovog galopa usporava na laganu šetnju. Staroj koži potrebno je 90 dana da se u potpunosti obnovi. Bez obzira imate li 20, 30 ili 50, kožu je potrebno njegovati adekvatnom njegom.

Stručnjaci se slažu da je mnogo problema sa kožom moguće izbjeći pravilnom njegom u mladosti. Stoga ne ignorirajte savjete onih koji su svoj radni vijek posvetili vašoj ljepoti. Već oko 30-e počinje usporavanje procesa obnove i možete polako krenuti s njegom kože po nešto drugačijem režimu kako biste postale gospodarice vremena i odgodile pojavu bora do kada je to moguće.

Moguće je koristiti kreme protiv bora koje su zapravo specijalizirane za zapunjavanje malih pukotina unutar kože i stimuliraju proizvodnju spojeva koji su ključni za mladenački izgled kože poput retinola, koenzima Q10, hijaluronske kiseline i kolagena.

Na taj način se koži čiji proces obnove se ponešto usporio nastoje u većoj količini pružiti sastojci koje ona više ne može sama proizvesti u dovoljnoj mjeri pa dolazi do gubitka elastičnosti i smanjenja potkožnog masnog tkiva zbog kojeg  svaka bora samo izgleda još dublje.

Značajna karakteristika kože koja je počela stariti je da je ona neprestano suha. To znači da postaje i nešto grublja zbog nedostatka prirodnog sebuma koji bi je inače omekšao. Zato starija koža zahtjeva posebnu noćnu njegu preparatima koji u sebi sadrže visokovrijedna ulja, vitamine i minerale prijeko potrebne koži kako bi se regenerirala tokom noći.

Ne želite li koristiti svu ovu kozmetiku i gubiti se u moru polica koji obećavaju mladost možete pokušati i sa potpuno prirodnim preparatima. Neki dermatolozi smatraju da je možda čak i bolje koristiti koncentrirane prirodne sastojke iako će se oni tako i tako naći u većini kozmetike koja se bori sa znakovima starije kože.

Pokušajte nabaviti koncentrirana hladno prešana ulja avokada, makadamije, sjemenki grožđa i arganovo ulje. Oni su pravi šampioni u vraćanju mladosti našoj koži. Ulje avokada ima neobično svojstvo. Prodire najdublje u kožu od svih ostalih ulja stoga ako vam je doista potrebno zaglađivanje dubokih borica uvrstite ovo ulje u svoju kozmetičku rutinu.

Priroda nam nudi toliko toga da bi bilo nemoguće navesti ovdje sve, stoga pokušajte sa ovih nekoliko prirodnih ulja i zasigurno nećete požaliti.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši