BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Najčešće greške prilikom odabira pudera

puder

Mnoge žene koriste puder svaki dan tokom zime. Nažalost, ako ne odaberete pravi puder, možete završiti sa strašnim dermatološkim problemima.

Možete pronaći na stotine pudera na tržištu danas, ali koji je savršen za vas? Sve zavisi o vašem tipu kože, ali možemo vam reći kakav puder nije dobar za vas i vašu kožu.

  1. Previše taman puder – Žene se često odlučuju za pudere koji su čak tri nijanse tamniji od njihove nijanse tena. To nije dobro, jer će vaše lice izgledati vještačko. Umesto kupovine previše tamne baze, odaberite pravu boju za vas i nanesite bronzer kako biste dodali boju svom tenu.
  2. Jeftini puderi – Ne kažemo da trebate potrošiti celo bogatstvo na pudere, ali izuzetno jeftini puderi imaju jako lošu teksturu koja će učiniti da vaša koža ne izgleda dobro. Dakle, ne štedite novac kada je u pitanju kupovina pudera!
  3. Puder za pogrešan tip kože – Imate li mešanu kožu i stalno nosite pudere koji blistaju na vašem licu? Imate suhu kožu i vaš omiljeni puder je onaj mat? Nošenje pogrešne baze za vaš tip kože će samo mučiti vašu kožu, a vi ćete izgledati neugledno. Ako ne znate koji je vaš tip kože, posavjetujte se s dermatologom.
  4. Puder pozajmljen od prijateljice – Vaša prijateljica ga voli, ali ona ima tamniji ten i drukčiji tip kože od vas? Izbjegavajte korišćenje pudera svoje prijateljice. Ne samo da neće odgovarati vašem tenu, već možete prenijeti bakterije na svoje lice.
  5. Debeli sloj pudera – Debeli sloj pudera izgleda grozno na mladom licu, čak i ako vaša koža ima akne. Dozvolite vašoj koži da diše i izaberite svjetliju podlogu.

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši