BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


10 lekcija Opre Vinfri koje će vam otvoriti oči

Oprah Winfrey at arrivals for The 20th Annual Screen Actors Guild Awards (SAGs) - ARRIVALS 2, The Shrine Auditorium, Los Angeles, CA January 18, 2014., Image: 182327205, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Elizabeth Goodenough/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Opra Vinfri danas, 29. januara, slavi 62. rođendan! Ona je promjenila svijet tok šoua, a imala je jednu misiju – dirnuti ljude u srce i tako ih podstaći na pozitivne promjene u životu…

Legendarna Opra Vinfri je svojoj publici i životna učiteljica te je uvek rado djelila mudre savjete za život ispunjen do kraja! Evo 10 njenih lekcija koje će promjeniti i vaš svijet…

1. Jedni drugima smo najbolji učitelji

Nešto u meni vezalo se za svakoga od vas na način da samu sebe vidim u vama i vas u meni. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, širi razmišljanja, preispituje vjerovanja i način na koji gleda na svjet. Slušala sam i rasla, i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom.

2. Svako od nas mora da pronađe sopstveni životni poziv

Svako od nas ima poziv, a vaš pravi posao u životu je da otkrijete koji je to poziv i da ga počnete izvršavati. Svaki put kada je na ovoj pozornici bila osoba koja je uspjela, pričala je o poslu i o užitku kog je dobila radeći ono za šta je znala da joj je suđeno da radi. 

3. Tvoj poziv omogućiće ti da živiš punim plućima

Tvoj poziv prosvetliće te i dati ti do znanja da si upravo onde gdje treba da budeš, radeći ono što treba da radiš. U tom je ono što želim svakome od vas i za šta se nadam da ćete poneti iz ovog šoua. Da vas u životu vodi srce. Morate zarađivati za život, razumem to. Ali isto tako morate znati šta u vama budi životnu svjetlost, tako da i vi, na sopstveni način, možete osvjetliti svijet.

4. Svi mi imamo platformu s koje možemo da utičemo na svijet

Možda je to 20 ljudi, možda 30 ljudi, 40 ljudi, vaša porodica, prijatelji, susjedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gdje god da jeste, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug uticajnosti. To je vaš talk show i tu leži vaša moć. Na svaki način, svaki dan, pokazujete ljudima ko ste zapravo. Govorite sami za sebe. I kada to uradite, primićete proporcionalno onome što dajete na kojoj god platformi stajali.

5. Svako je sam odgovoran za svoj život

Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša majka radila; nema veza šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za sopstveni život… Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima.


6. Svi mi djelimo istu funkciju u patnji i boli

Show me je naučio da postoji jedna funkcija koja je zajednička svačijoj boli i patnji, a to je bezvrjednost. Osjećaj da nismo dovoljno vrijedni života za koji smo stvoreni.

7. Ti si dovoljan

Vrlo često blokiramo sopstvene blagoslove jer mislimo da nismo dovoljno dobri, dovoljno pametni, lijepi ili bogati… Show me je naučio da vredite samim tim što ste se rodili i što ste ovde. Vaše postojanje, vaš život čini vašu vrijednost pravom kog ste dobili rođenjem. Ti sam, dovoljan si. 

8. Svako treba potvrdu drugih

Razgovarala sam s gotovo 30.000 ljudi u showu i svi oni imali su jednu zajedničku stvar: svi su tražili potvrdu drugih. Želeli su da znaju: Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ovo što govorim?

Pokušajte sa svojom diecom, mužem, ženom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu.

Vidim te. Čujem te. I važno mi je što imaš da kažeš.

9. Svi mi možemo biti neče utočište

I nadam se da će svako od vas biti nečija sigurna luka – sigurno miesto na koje može pasti. Učinite za njih ono što je moj show, kako mi govorite, učinio za vas. Povežite se. Prigrlite. Oslobodite. Volite nekoga. Samo jednu osobu. A onda proširite ljubav na dvije osobe. I na koliko god možete. Vidiećete kakvu će to promienu donijeti.

10. Završeci donose početke

Za sve postoji određeno vrijeme i naše zajedničko vrijeme na ovoj platformi bliži se kraju. Ja to ne vidim kao kraj, nego kao jedan nevierovatan početak. Jedno poglavlje završeno. Drugo poglavlje počinje za sve nas.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši