BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Genijalan trik za čišćenje ušiju

Young woman cleaning her ear with a cotton swab

Young woman cleaning her ear with a cotton swab

Poenta je u tome da se omekša stvrdnuti cerumen u ušima, a to je najlakše stavljanjem ulja. U težim slučajevima pomaže špric i mješavina sirćeta i alkohola.

Iako većina zna da štapić gura cerumen u unutrašnjost, što izaziva upale i začepljenje, teško je odoljeti čišćenju ušiju.

Osim toga, ljudi često koriste i druge, nerjetko opasne metode bez mnogo rezultata. Doktor Dejvid Džil, američki pedijatar, kaže kako niko ne bi trebalo da nasilno uklanja vosak iz ušiju, već postoji mnogo djelotvornija metoda, a uključuje korišćenje namirnica iz kuhinjskog ormarića u slučaju začepljenja cerumena u ušima.

Za veće naslage važno je stvrdnuti vosak omekšati uljem, tako što se vatica natopi u ulje i postavi se u uho bez guranja. Zatim bi trebalo da se protrese glava kako bi vosak mogao da se pomeri prema spoljašnjem kanalu. Sačekajte dva do tri minuta i sipajte par kapi ulja u uho.

Ako ni to ne pomaže, tada pomješajte jednake količine sirćeta i medicinskog alkohola, pa tim rastvorom uz pomoć injekcije ili šprica iz apoteke jednostavno isperite uho.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


One thought on “Genijalan trik za čišćenje ušiju

Komentariši