BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako prirodno “ojačati” obrve

Obrve1

Većina žena bar je jednom u životu pretjerala s čupanjem obrva, bilo svojom ili krivicom kozmetičarke. Ako već neko vrijeme (godinama) pretanko čupate obrve, a odlučili ste preduzeti nešto u vezi toga, i to ne samo zato što su se u modu vratile pune, čupave obrve, već zato da vašem licu i očima komplimentira i podigne oči, pa čak i cijelo lice.

Ponekad je potrebno 4 – 6 mjeseci kako biste uvidjeli stvarno stanje obrva, tj. što je od njih ostalo. To ne znači da ste osuđeni na 6 mjeseci groznih obrva, ali savjetujemo vam da prestanete čupkati sami i prepustite se stručnjaku koji će svakih 3 – 5 sedmica redovnim threadingom postići najbolji mogući oblik.

Stari recept koji će potaknuti rast obrva je čisto ricinusovo ulje, a najbolje ga je nanositi navečer. To je najprirodnija varijanta, ali isto tako nije za nestrpljive. Morat ćete biti uporni, jer vas prvi rezultati očekuju tek za 3 – 4 mjeseca svakodnevnog nanošenja.
Ako želite bolje, brže i vidljive rezultate, rješenje je da nabavite jedan od seruma za rast trepavica, koji djeluju i na obrve.

 


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši