BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Maska za sladokusce

coko

Čokoladu ne moramo baš uvijek pojesti! Ako i jeste na dijeti i niste, ove su maske idealne za vas

U nastavku teksta donosimo vam nekoliko maski čiji je glavni sastojak omiljena nam čokolada. Ko kaže da je morate pojesti? Ipak, ona obavezno mora biti gorka – kakaa u njoj mora biti bar 50%!

  1. Rastopite čokoladu i u nju dodajte samljevno voće. Uz čokoladu će dobro doći banane, breskve, dinje, jagoda, malina. Koža će nakon ove maske postati mekana i svježija jer će dobiti dovoljnu količinu vlage.

    2. Za masnu kožu odlično će doći maska od 30 grama čokolade, jedne kašikice kozmetičke gline i čajne kašike limuna. Držite je na licu 15 minuta. Ova će maska dobro suziti i očistiti pore. Nakon nje lice umijte prohladnom vodom.

    3. Možete napraviti i čokoladni piling. Pomiješjte 30 grama čokolade i jednu čajnu kašikicu sitne kuhinjske soli. Nanesite piling na zonu lica i vrata, promasirajte i ostavite na koži oko 2-3 minute. Ovaj će piling omekšati vašu kožu, udaljiti site pore te je očistiti.

    Da bi bilo koja od ovih maski bila djelotvorna, obavezno očistite kožu. Skinite svu šminku, a napravite i piling. Tako će koža bolje upiti vitamine iz čokolade.

Drage  naše dame uživajte svim čulima! 🙂

 


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši