BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Orašnica: Pozitivna priča koja traje, došla i do hrane zdrave…

Osluškivanjem potreba, do zdravlja svojih kupaca

008

Počeli smo u opuštenom tonu, ali priča je ozbiljna! Mjesto zdrave hrane. Krivac, ista ona Orašnica koja je pronašla put do ljubitelja drugačijih slastica, začina i orašastih plodova, te egzotičnih čajeva, osvježila je svoj asortiman i dodatnim proizvodima zdrave hrane.

Zdravo, ukusno i jedinstveno. I nisu se opustili. Zadržali kvalitet, stalno osvježavaju svoje police novim proizvodima, te prepoznaju svjetske trendove…

003

”Da, svjetske trendove zdrave hrane. Ali još važnije, potrebe naših kupaca. Prepoznali smo upite kupaca Orašnice i reagovali. Danas smo asortiman koji je i baziran na zdravoj hrani oplemenili sa namirnicama kao što su Goji bobice, Chia sjemenke, Sjeme konoplje, Acai prah, Maca prah, Cejlonski cimet, Spirulina, Psyilum… ali i niz drugih, koje smo obezbijedili u rinfuznim pakovanjima kako bi i cijene bile što pristupačnije” kaže Nedim Damadžić, mladi poduzetnik i vlasnik Orašnice.

013

Tako su i nešto ranije, prilikom naše zadnje posjete, prepoznali želje kupaca za egzotičnim čajevima iz Japana, Kenije, Indije, Kine: ”Kada se radi o ponudi čajeva, sigurno se danas uveliko izdvajamo od mnogih u BiH, kako po kvaliteti i cijenama, tako i po jedinstvenim vrstama. Naši vjerni kupci su nas ”tjerali” da stalno idemo naprijed i širimo asortiman. Ista je situacija sa novim proizvodima zdrave hrane.” kaže Nedim i nastavlja, ”Kada sam započinjao sa ovom pričom, htio sam da u mom gradu ima nešto drugačije i po ponudi i po usluzi. Danas, vođen istim entuzijazmom, a zahvaljujući našim kupcima, znam da u našim radnjama sada možete pronaći ”superhranu”, kako recimo nazivaju Goji bobice, prema mnogim ljestivicama zdrave hrane, vodećeg antioksidansa. Ili recimo Acai prah, jedan od najzdravijih plodova, za kojim je tek odnedavno porasla potražnja u svijetu, a danas ga možete kupiti u Orašnici”, nekako sa ponosom konstatuje Nedim.

Prilikom svake posjete Orašnici, ”de mi svega po malo”, naša je stalna uzrečica. Ove, sa posebnom brigom osmišljene prodavnice u Tabašnicama (Kod velike pijace), i u Dramar centru, postale su svakodnevna stanica za Tuzlanke i Tuzlake, a i kupce iz drugih gradova, koji traže nešto drugačije u svojoj prehrani.

Orašnica, prodavnica užitka, zdrave hrane, super hrane, orašastih plodova, ulja, začina, čajeva, slastica, grickalica… (www.orasnica.ba). Čekamo nastavak ove pozitivne priče…

 

 


Označeno ,

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


One thought on “Orašnica: Pozitivna priča koja traje, došla i do hrane zdrave…

Komentariši