BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Prehlađeni ste? Stavite luk u čarapu

luk

Da biste ublažili ili čak zaliječili prehladu i grip, sve što je potrebno je da stavite crni luk u čarapu i prespavate sa njom. Ovaj recept dolazi i z kineske medicine,a oni koji su ga probali tvrde da djeluje.

Koliko god djelovalo čudno, postoji i objašnjenje zbog čega je to tako.

Stručnjaci u oblasti refleksologije kažu da se u stoplima nalazi preko 7000 nervnih završetaka, koji se u kineskoj medicini nazivaju meridijani, a koji imaju veze sa različitim dijelovima tijela. To su veoma bitni završeci, koje često zanemarujemo jer po cijeli dan nosimo cipele, pa se nervi ne stimulišu na pravi način.

Jedan od najboljih načina da se ovi nervni elektronski putevi, koji vode po čitavom organizmu, otvore, jeste da isječete crni luk na debele kolutove, stavite ga na tabane i preko obujte čarape. Ovako bi trebalo da prespavate.
Objašnjenje se krije u činjenici da luk čisti kožu, jer ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina u krvotoku može da učini čuda. Ako putem nervnih završetaka u stopalima uđe u krvotok, ova kiselina će prečistiti organe i krv i ubija sve bakterije i bacile na koje naiđe.

Oni koji su probali kažu da su se budili osvježeni, a da su simptomi prehlade bili znato umanjeni.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


One thought on “Prehlađeni ste? Stavite luk u čarapu

  1. Prehlađeni ste? Stavite luk u čarapu - Kameleon M&Mjan 9, 2016 u 12:53Odgovori

    […] Nastavite čitati… […]

Komentariši