BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Vratite izgubljenu energiju, evo i kako…

sunce trigon mars

Naša sreća, uspjeh i blagostanje zavise od toga da li umijemo da upravljamo svojom životnom energijom. Postoje “žderači energije”. Tri najčešća su:

Nepostojanje plana – Ukoliko nismo napravili plan svojih dnevnih aktivnosti, dozvolićemo da nam tekući, manje važni događaji, pojedu vrijeme i energiju. Umiesto da dozvolimo da nas stihija događaja odvuče, treba da napravimo plan, u skladu sa važnošću onoga što treba za uradimo. Zato predlažem da svako veče napravite plan za sutra i da ga se pridržavate.

TV i Internet – su fast food za mozak, ukoliko se neselektivno koriste. Predlažemo da napravite tačan odabir onoga što želite da pogledate i nakon toga isključite TV ili kompjuter.

Trovači – ljudi, najčešće iz najbližeg okruženja, koji su uvek negativni, uvijek se žale a ništa nisu preduzeli da to promene, nikada nemaju dijalog, već monolog, kojima su svi drugi krivi, nikada oni sami, nikada nisu saslušali vaš odgovor kada su vas pitali kako ste… Uklonite ih života, bez griže savJesti! Ukoliko ne možete, svedite komunikaciju na minimum. Vierujte, jedino što nikada ne možete da nadoknadite je vrijeme. To je dio vašeg života koji ste poklonili nekome ko nije toga vrijedan.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši